Monday, October 23, 2006

Familiebilde


Vi har nå ikke så mange familiebilder av oss, så jeg får sette inn et fra 17 mai 2006. Vi gikk i tog her i Seattle. Det var gøy. August er med i en Norsk lekegruppe, så det var de vi gikk sammen med. Jeg får fortelle mer om det siden.

Tuesday, October 17, 2006

August bilder-photos

Her er noen bilder av August som jeg ville dele med dere. Jeg begynner å lure på om jeg må skrive litt engelsk her innemellom. Jeg har ei venninne i Frankerike som har begynt å studere litt Norsk, slik at hun kan lese bloggen. Alex heter hun, og det er bilde av henne under- lenge siden sist.




Sunday, October 15, 2006

Mat

Å handle matvarer her i USA kan være en prøvelse for den som har bodd her en liten stund. Jeg har nå vært her borte lenge nok til å foretrekke enkelte merkevarer fremfor andre. Siden jeg liker å skifte litt på butikkene jeg går i har jeg nå kommet til det punktet at jeg må innom flere forskjellige butikker i uka for å handle mat.

Bleier kjøper jeg hos Safeway siden de er temmelig rimelige der. Der selger de også en hvitost, som er god. Eller ser frukt og grønt avdelingen der bra. Problemet er at melken de har der er ikke særlig god, og brødet deres er heller ikke noe å skryte av.
Ballard Market er vel en mer kvalitetsbutikk. De er dyrere, men har mye godt. Der kjøper jeg brød, og enkelte enkle middagsretter. Melk og youghurt kan jeg kjøpe der også.
Fred Mayer, har det meste. Butikken er stor og selger klær, møbler, mat, leker hage og sportsutstyr osv. Når jeg handler der blir alltid regninga temmelig høy.
Tannkremen jeg bruker har de på Safeway, og teen jeg liker selger de hos QFC. Trader Joe har den beste sjokoladen utenom Norske sjokolader, som jeg kan få kjøpt hos Olsens eller Scandinavian specialty. Der kjøper jeg også surkål og mills majones. Sjampoen vi bruker må jeg også innom en spesial butikk for å kjøpe. Keith er veldig kresen med sine hårprodukter. Nå er det Aveda for alle penga. Ellers kjøper jeg ofte melk hos 7eleven, siden de har alltid de laveste melkeprisene, og melken er god. Frokostblandingen blir handlet hos Safeway, QFC eller Fred Mayer. Augusts mat hos Metropolitan Marked eller Ballard Marked, når han ikke får det vi spiser. Kjøtt og fiskediskene til de forskjellige butikkene varierer mye også. Det går litt i surr innemellom og når jeg trenger bleier og brød vet jeg ikke hvor jeg skal gå for å slippe å stikke innom to plasser.
Dette er bare toppen av isberget, som dere skjønner må matinnkjøpet planlegges gjennom hele uka.

Saturday, October 14, 2006

Jobb 1

Jeg tenkte å vise litt hva jeg driver med for tiden. Her er et av husene vi jobber i. Vi hjelper til med opp pussingen av dette huset. Vi gjør nå bare snekringen innendørs. Dette er nå et av flere hus vi jobber med, men det er her jeg jobber så nå får jeg vist dere litt hva jeg gjør.


disse menneskene har jo litt penger. Fruen i huset er direktør for Amazons matvare program, og han jobber i Starbuks (kaffe). Rommet jeg har jobbet i kalles the sunroom. Her har jeg laget noen søyler. Jeg er nå litt stolt av dem. Ellers har vi gjort alle listene tak, gulv og rundt dører i dette huset.




Her er mitt neste prosjekt. Jeg knipser et nytt bilde når det er ferdig, så får dere se hva jeg har gjort med denne trappa.



Jeg får vise dere flere jobb bilder senere også. Vi har jo noen som jobber for oss også, så vi har 4 prosjekter gående samtidlig. Det er litt mye stress, men det går nå.

Tante Solveigs strikkede plagg 1

Hei,
Jeg har bestemt meg for å lage et lite innslag på min blogg som heter Tante Solveigs strikkede plagg. August har jo fått så mange fine plagg fra henne. Han er nå så fin i dem også, så nå skal jeg passe på at flere av dem kommer opp på bloggen. Disse bildene tok jeg denne uka, så de er nye. Om dere har noen spørsmål ang plaggene (navn og mønster f.eks. ) kan dere jo skrive dem inn, så får jeg forske litt (eller rettere sagt spørre tante).






Monday, October 09, 2006

Bilene våre og han som liker dem best

Jeg tenkte å vise dere litt hvordan vi kommer oss fra a til b her borte. Jeg synes jo det er litt morrsomt siden min bror fortalte meg at bil modellene våre ikke er veldig vanlige i Norge. Først må jeg nå vise August frem. Han liker å sitte bak rattet å kjøre bil.




Vi har nå to biler. Den ene er vel mest ment for jobb, siden den kan transportere materialer og verktøy. Det er en Toyota Tacoma. Da vi skulle kjøpe ny bil forlangte jeg en med fire dører og baksete slik at vi kunne ha plass til fremtidlige barneseter og slikt. Vår andre bil ble kjøpt inn for nesten et år siden. Det er en Honda Element. Det er jeg og August som kjører rundt i den. Jeg måtte sette inn et bilde av de flotte bildørene våre. Det er veldig greit å ta August inn og ut av denne.




Så nå har jeg oppdatert dere om våre fremkomstmidler. Da jeg flyttet over hit hadde vi bare syklene våre. Vi syklet over alt. Jeg var i god form da, nå kjører jeg stort sett over alt slik som alle de andre amerikanerene. Jeg holder jo på å finne ut at jeg nesten ikke trenger å forlate bilen (se tildligere post om drive thru banking).

Wednesday, October 04, 2006

Uff da



Her er klistremerkene jeg har satt på bilene våre. Jeg må jo vise verden hvor jeg kommer fra. Det er mange biler rundt omkring i vårt nabolag som har slike klistremerker med Norske flagg. Ellers er det mange Amerikanere med Norske røtter som har merker med UFF DA på. Av en eller annen grunn er dette uttrykket meget populært. De har Uff da t skjorter, og kjøleskap magneter. Jeg har sett capser med Uff da skrevet også. Jeg får holde øynene oppe for å se om det finner mer snodige uff da produkter.

Amerikanerne med Norske røtter er veldig stolte av dem. Så stolte at de har laget en dag som heter Leif Erikson day. Den kommer nå 9 oktober. De har til og med fått denne meldingen fra Mr P. :

NOW, THEREFORE, I, GEORGE W. BUSH, President of the United States of America, do hereby proclaim October 9, 2002, as Leif Erikson Day.

Jeg får passe på å feire den dagen.

Sunday, October 01, 2006

Hei igjen


Det hører nå med å sette inn et lite bilde når jeg først skriver noe. Bildet har nå ikke så mye med hva jeg skriver om i dag, men jeg trengte noe spennende å vise frem i tilfellet det jeg skriver er skikkelig kjedelig. Her er nå August sammen med kameraten Sander. Sander er Norsk-Amerikaner også. Hans far er fra Norge og mor er fra USA. Vi er sammen med dem innemellom. Bjørn heter pappaen og Rachel er mor der i huset. De snakker nå begge Norsk.
Dette bildet er nå fra tidlig sommer, så det er nå litt gammelt. De ser forresten på TV.

Ellers kan jeg fortelle at solen skinner her i dag, men jeg må jobbe litt så jeg kan ikke nyte den ute i en park eller noe slikt. August skal være sammen med Lisa noen timer (vår nabo). Jeg skal ikke jobbe så lenge, og om August blir med tar jobbinga mye lengre tid. Det er jo helg, så jeg burde holdt meg hjemme, men når en har et eget firma må en innemellom jobbe en del ekstra. Det er nå bare slik det er. Vi har ansatt et par nye snekkere, og de er definitivt ikke på det stadiet de sa at de var på, så vi holder på med opplæring. Det går seg nå til. To av dem har litt teket, mens tredjemann trenger litt mer oppsyn. Det er nå derfor vi må jobbe litt i helgene. Ting går litt for treigt og vi ligger bak skjemaet. Forhåpentligvis retter det seg litt opp snart. Vi hadde det temmelig bra i sommer til to av snekkerne bestemte seg for å slutte. Det ble det litt kaos av siden det tok litt tid for å finne noen til å erstatte dem, og nå må vi lære dem opp. Det betydde at jeg ikke kunne komme hjem denne sommeren. Her i USA har de jo bare et par ukers oppsigelsestid, og vi hadde booket jobber flere måneder frem i tid. Vi slet litt. Keith har jobbet hver helg i hele sommer, det er kjedelig det. Jeg har vært for det meste hjemme med August, men noen helger har jeg jobbet også. Vi går utifra at ting roer seg igjen snart og at gutta som nå jobber for oss bare blir flinkere og flinkere dag for dag. Jeg får vel pakke lunsjboksen og komme meg av sted.