Wednesday, January 31, 2007

Oppdatering

Nå hadde jeg planer om oppdatere, og sette inn noen nye bilder, men jeg har problemer. Det ser ut til at jeg bare får legge inn tekst i dag. Kjedelig.
Her er alt ved det samme gamle. Ketih har stor prøve i morgen. Jeg holder på å bli forkjølet. August holder på å bli bedre etter en forkjølelse.
Vi har det fortsatt travelt på jobben, og været er fint.

Jeg får prøve igjen i morgen for å se om bildene kommer inn da. Jeg ble så irritert at det ikke er noe morrsomt å skrive, så dere får ta til takke med dette lille notisen.
Klem fra Monica

Tuesday, January 23, 2007

Ballard

Jeg tenkte at dere skulle få vite litt mer om stedet der jeg bor sammen med Keith og August. Vi bor nemlig i en bydel i Seattle , som heter Ballard. Dette er den Skandinaviske delen i Seattle. Ballards første beboere kom i 1853. I 1889 ble Ballard en del av staten Wahington og i 1907 en del av Seattle. Det er her i Ballards sentrum at vi går i 17 mai tog. Det er her vi har to Norske butikker, som selger matvarer fra Norge. Det er også en Norsk eid gave butikk med Skandinaviske varer. Vi har kontoret til den Norsk Amerikanske avisen, Western Viking, som jeg jobbet i en stund. Vi har også Leif Erikson hall, som eies av Sons of Norway. Et bygg som har kaffistove på dagtid, og har mange Norske fester.
Nordic Heritage Museum er også her i Ballard. De er flinke med å ha Skandinaviske kunstnere på besøk. De har også flere kurs alt fra Gammeldans til rosemaling. Keith gikk på Norsk kurs der oppe. Bergens plass er en liten park her i Ballard, som har et stort veggmaleri med Norsk motiv, som var gitt av Kong Harald og Dronning Sonja i 1996.

Dere skjønner at Keith gjorde grundige undersøkelser før han fant et sted hvor jeg ville trives. Jeg har snakket med folk som bodde her på 70 tallet. De fortalte at da ble det omtrent snakket like mye engelsk som norsk i gatene her. I dag kan jeg snakke norsk når jeg går på de norske butikkene. Jeg hører nå innemellom Norsk og svensk snakk når jeg er å handler. Det er nok her vi bosetter oss.

I det senere har det nå blitt veldig in å bo her i Ballard. Prisene på hus og leiligheter har skutt rett til værs. Nå kan en knapt få ei lita stue under 400 000 us dollar. De nye leilihetene som selges i området nå er nesten like dyre.
Vi er nå litt på husjakt. Keiths mor er eiendomsmegler, så hun sender oss hus som passer over email når det dukker opp noe. Håper noe vil dukke opp snart. Akkurat er det mye dårlig. Det blir vel litt mer fart til våren.

Ellers har det blitt varmere i været nå. Ikke mer is skraping på bilen, og kulde. Håper det fortsetter slik.

Wednesday, January 17, 2007

Snøen er borte



I går smeltet all snøen som lavet ned her på mandags natten. Værmeldinga sa at det kom til å fryse til, men det gjorde det ikke. Det er deilig å ha bare veier igjen. Her er det jo ikke nok snø til at en setter på vinterdekk. Jeg har ikke vinterdekk en gang. Det ble til at jeg ikke kjørte så mye. Hovedveiene ble bare ganske fort så det gikk nå bra.
Hørte på nyhetene at bilverkstedene er fullbooket nå. Det er mange som har tatt seg en tur i grøfta eller sneiet borti en bil eller to. Vi har vært heldige. En av malerene som jobber på samme hus som oss fikk seg en rundtur på glattisen i bilen sin. Da han ringte sin kone for å bli hentet hadde hun allerede vært utsatt for en ulykke og var på sykehuset. Det gikk bra med henne, men han ble nå ikke hentet av henne.
Nå regner det igjen, og jeg håper at det ikke blir så kaldt at det begynner å snø igjen. Snø er best på landet rundt juletider eller oppe i fjellet.
August har nå fått bruk for sine flotte vinterjakker han fikk til jul, og strømpebuksene sine. De har holdt han varm. Han har også brukt sine fine strikkede jakker og gensrer.
Det er godt å ha kontakter i Norge som vet hvordan en skal kle seg i snøvær.

Monday, January 15, 2007

Gratulerer Onkel, bror og sviger



Gratulerer med jobben bror. For dere som ikke har hørt den store nyheten kan jeg fortelle at Vegard skal flytte hjem til Kristiansund igjen. Han dager som Oslo gutt nærmer seg slutten. Morrsomt. Han skal nå drive en av de store nye butikkene som kommer til byen. Det er den som holder på å bli bygget på løkkemyra bak Ello. Jeg får reklamere mer siden.
Akkurat nå er min bror i Alpene for å stå på snowboard. Han koser seg der.

Her i Seattle er det kaldt og vi har faktisk snø igjen. Det har nå ligget i flere dager. Temmelig ulikt dette området. Vi holder nå oss mest innendørs. Hver morgen må jeg skrape is. Det er vel på tide å invistere i en skrape. Jeg hadde aldri trodd jeg hadde fått bruk for det her i Seattle. Her nede i sentrum er det normalt aldri noe snø. Det har snødd her en gang for to år siden, men i vinter har vi hatt snø mer enn en gang. August liker bare å gå i snøen. Han synes fortsatt at det blir for kaldt å leke i den.
Nå sitter forresten August å ser på en av dvdene jeg kjøpte da jeg var hjemme. Elias. Han liker den veldig godt. Jeg lar han se en eller to episoder nesten hver dag. Det blir barne tven hans det. Jeg syntes serien er godt laget også, så når vi ser en ny episode ser jeg den sammen med han.
Nå fikk han tak i fjernkontrollen, så alt ble på svensk. Det er vel på tide at jeg avslutter før han har programert om spilleren vår.

Friday, January 12, 2007

Fredag



Nå er det snart helg, bare en dag igjen. Vi har nå hatt seine dager og lange kvelder her i Seattle denne uka. Keiths foreldre har vært på hotell i Seattle, siden vi ikke har plass til dem. Vi har dermed vært sammen med dem etter jobb. Noe som betyr at vi har kommet oss til seng seint, og har dermed sovet litt lengre på morgenen. August var hos sine besteforeldre to dager også. De liker å ha ham. Han er nå grei å ha med å gjøre, så de fortalte at han begynte å bli en vane. Jeg tror de har lyst å ha han på overnatting snart. Ellers ble det mye spising ute denne uka. August er grei å ta med ut, så han var med. Han ble forkjølet, så nå er han litt snørrete igjen.
Her har vi forresten hatt snø, noe som betyr at skolene har vært stengt. Augusts barnehage var stengt i går også, men han var med besteforeldrene så da gikk det greit for oss. I dag starter de to timer seint, så vi har hatt en fin morgen sammen. Han spiser nå frokost.

Satt inn et bilde til fra julen i Møst. Syntes det var litt fint. Sissel og Camilla kom innom sammen med Tove og Anne Line. August satt på fanget til Sissel, og sovnet.

Saturday, January 06, 2007

Tante Solveigs bursdag



Tante Solveig hadde bursdag i sommer, stor dag. Jeg skal ikke komme med noen tall, men ville bare sette inn et lite bilde av mine onkler og tanter som var der. Dette er fem av søskene, og det betyr at bare to manglet. Onkel Paul og Onkel Hans.
Her ser dere Tante Berit, pappa, Tante Solveig, Onkel Roald og Tante Lotte. Det flotte med navnene deres er jo at alle har mellomnavn. Her i USA er jo det vanlig. Alle har mellomnavn. De synes det er rart at jeg ikke har det, så da jeg giftet meg ordnet jeg det slik at Berg er mitt mellomnavn.
Jeg får vel imponere dere alle nå, og vise at jeg kan alle navnene til mine tanter og onkler.
Vi har Roald Anton, Paul Arild, Jentoft Hans, Magne Peder Ole, Berit Emma, Bergliot Emelie Pauline og Solveig Kristin.
Nå er dere vel alle enige at mine besteforeldre var kreative.

Friday, January 05, 2007

Egon



Jeg skal sette inn flere bilder fra vår tur til Norge senere. Først måtte jeg sette inn et av Egon. Han har jo vært lekekameraten til August i jula. Vi fikk jo ikke tatt bilder av dem sammen siden det var vanskelig å få de begge til å stå stille lenge nok sammen. Hver gang kameraet gikk av var en av dem allerede ute av ramma. Det er godt at en har digital kamera, ellers hadde vi hatt mange dårlige bilder.

August var veldig tøff sammen med Egon. Han holdt hendene opp foran fjeset hver gang Egon gikk forbi slik at han slapp unna tunga hans. Egon likte å ta en sleik innemellom.
Egon skjønte etterhvert at han kunne bomme eller stjele mat av August også, så han var i nærheten når gutten hadde noe spiselig. Lekene til August var også bedre enn hans, så vi måtte passe på. Han tok bamser, skubbet biler og puffet bateri drevne leker slik at de lagde lyd. Jeg tror Egon likte å ha August og tingene hans flytende rundt.

Wednesday, January 03, 2007

August og nissen 2006



Nå er vi tilbake i Seattle, og Keith hadde allerede scannet inn årets sitte på fanget til nissen bilde. Jeg måtte nå sette det inn slik at dere alle får se det.

August pekte og snakket mens vi sto i kø, men så fort han kom på nissens fang begynte han å hyle. Stakkars liten. Vi foreldre gjør mye rart. Det var mange hylende barn med sløyfer i hår og nydelige kjoler. Små gutten men vannkjemmet hår. Det hele er jo litt morrsomt synes jeg.

Ellers er jeg tilbake på jobben og August i barnehagen. August kom fort inn på rett kjør her borte. Han sover hele natten og alt er bare bra. Jeg har større problemer med tidsforskjellen. Våkner litt på natten, men sovner nå heldigvis fort igjen.