Friday, August 31, 2007

Aspen Olivers ankomst



Vårt første familie bilde av oss fire. Jeg skal prøve å få satt inn flere bilder av Aspen i løpet av de nermeste dagene.


Nå har vel de fleste fått med seg at lillegutt har kommet til verden. Jeg får vel først komme med statestikken. Han var 59 cm og veide 3660 gram. Gutten har et navn også Aspen Oliver Berg Cash. Han ligner nå på August, da han ble født bortsett fra at Aspen har litt mørkere hår og litt mer kjøtt på beina.

Fødselen gikk nå greit, men fort. Det er nå jeg skrur tiden tilbake til søndagskvelden, da denne lille historien startet. Skal en først føde i USA, må en jo gjøre det med litt Hollywood stil.

Det hele begynte som sagt Søndag kveld. Vi var hos et vennepar og grillet. De har ei lita jente, som går i Augusts barnehage. Hun er en av hans gode venner. De er alltid så glad når de møtes. Paret, som heter Travis og Windy venter sitt andre barn når som helst også. En gutt, så jeg regner med at det blir flere gillkvelder hos dem når været er bra.

Da vi satt å spiste kjente jeg noen kramper, og skjønte fort at nå var tiden inne. Vi satt nå å hygget oss, og smertene var ikke så veldig ubehagelige, så jeg sa ingenting. De begynte nå å bli litt sterkere, men jeg syntes ikke intervallene var så veldig korte. Jeg nevnte det til Keith uten at de andre hørte det at jeg trodde det hadde begynt. Keith trodde ikke helt på meg, og jeg ville nå ikke gjøre så veldig mye ut av det siden jeg ikke var helt sikker. Uansett så var det ikke så store smerter. Litt press i ryggen og ubehag, men ellers ikke så mye å syte over. Dette var i 9 tiden på kvelden. Vi var vel hos dem en time eller to til før vi dro hjem.

I bilen bestemte vi oss for å ta tiden mellom veene når vi kom hjem, og ringe sykehuset. Tidligere på dagen hadde vi begynt å ta noen bilder av magen, så leiligheten så ut som et foto studio. Keith ville gjerne ta litt flere bilder, så siden jeg ikke følte meg så veldig uggen gjorde vi det. Jeg tok pause når veene kom og skrev ned tiden. Da vi så mønsteret veer hvert 15 minutt skjønte vi at nå var det en som ville ut. Vi ringte til fødeavdelingen, og de anbefalte at jeg ble hjemme så lenge jeg følte at det var rett. De sa at vi skulle bare ringe når vi bestete oss for å komme inn.

Keith ryddet bort vårt lille studio, og pakket litt småting i en bag for meg. Veenen kom hyppigere og hyppigere og det gjorte mer og mer vondt. På det tidspunktet hadde jeg lagt meg for jeg tenkte at jeg kunne trenge litt søvn. Vi var begge i den tro at vi hadde god tid, men nå klaget jeg så mye over smertene at Keith begynte å lese på internet om smertestillene og når en bør dra til sykehuset.

Det var da jeg slo igjennom og sa at vi matte dra nå. Jeg følte ikke at jeg fikk noen pause til å få igjen kreftene. Vi ordnet med naboen til å titte innom August og jeg gikk til heisen. Hørte Keith springe ut og inn av leiligheten før døren endelig ble lukket. Jeg begynte å bli litt grinete nå. ville at ting skulle skje litt fortere for jeg hadde nå sett for meg at jeg kunne dope meg litt ned på sykehuset og føle meg litt bedre.

Klokka var 03:40 tenker jeg. Keith løp bort til bilen, og jeg kjente en skikkelig krampe, ikke lik de andre, og der på parkeringsplassen utenfor leilighetskomplekset vårt gikk vannet. Jeg sto å lente meg på en stolpe og ropte til Keith at nå gikk vannet mitt. Keith stresset nå litt mer enn tidligere. Det hører nemlig med til historien at han bestemte at vi skulle kjøre hans bil til fødeavdelingen, siden den andre bilen var parkert et lite stykke unna og han trodde ikke jeg var villig til å gå så mye. Hans bil er full av verktøy, så mens vannet mitt gikk prøvde han å rydde unna nok verktøy slik at jeg skulle få plass. Han fikk bilen ut og parkerte rett foran meg. Dyttet meg inn. Der skrevet over det av verktøy som lå i dørken kom ennda en kraftig krampe og jeg følte at kroppen hadde tatt over. Jeg kunne ikke holde tilbake dyttinga lengre. Keith kjørte så fort som bare mulig. Han fløy igjennom tre røde trafikklys, og svingte rett inn foran akkutten (som også er kveldsinngangen til dette sykehuset). Han fikk meg ut, men ville ikke stå parkert der i tilfelle en sykebil kom, så han kjørte fort bort. Der sto jeg lent over et gjerde utenfor the emergency entrance. Hadde enn sammentrekkning til, mens jeg hørte dekkene til Keith hvine før han fikk parkert. Da han kom ville han støtte meg på føttene inn, men i sinne jaget jeg han inn for å finne noen. Jeg gadd rett å slett ikke gå. Ut kom Keith med rullestol. Jeg satte meg ned, og han rullet meg inn i heisen og opp til fødeavdelinga. Der var det stille og ikke et menneske å se. Jeg hadde nok med meg selv, så Keith gikk rundt for å finne noen. Han så en dame, men hun var opptatt, så han gikk videre. Akkurat da fikk jeg ennda en krampetrekning, og sykepleieren, som vi senere fikk vite holdt på å tappet blod kom løpende. Hun pekte på rommet Keith kunne rulle meg inn i, og kontaktet en sykepleier til som hadde pause. Jeg kom inn i rommet, og hadde ennda en trekning mens Keith kledde av meg og fikk på meg sykehus kjortelen. De ordnet sengen, og jeg la meg. Pleierne gikk ut for å kontakte lege, og jeg fikk ennda en trekning. Keith hadde fult innsyn, så kommentaren jeg hørte var: Søster, nå er hodet på vei ut. De kom løpente inn og etter et trykk til var hele gutten ute. Keith holdt meg orientert underveis, hvor mye som var ute. Jeg fokuserte på det, og det hjalp. Så, etter 7 minutter fra vi entret sykehuset var gutten født. Jeg gikk gjennom det hele uten smertestillende, og ikke noen sting eller varige men. Legen kom etterhvert, og passet på at resten av gørret som skal ut kom ut. Keith var meget interesert i det hele, og fikk selv kuttet navlestrengen.

Jeg fikk etter dette, og det at jeg ikke tok eller tar smertestillende etter fødselen for krampene når livmoren og alt det trekker seg sammen, heltestatus på fødeavdelingen. Keith fikk stadig høre hvor tøff jeg var. De tror min smerteteskel er veldig høy. Ikke vet jeg, men jeg er nå litt stolt. Keith var stolt også.

Gutten er frisk og fin, og August er meget betatt av ham. For tiden har vi ingen tegn til sjalusi, og håper at det fortsetter slik.

Friday, August 24, 2007

Mens vi venter...




Et par bilder av Mamma og August. Disse ble tatt da Vegard var på besøk, og vi dro ned til Canon beach.



Kaldt sier Augsut hver gang han ser dette bildet. Jeg tror at han var litt kald, så etter vi knipset sprang vi litt rundt for å få varmen i oss. Det er nå morrsomt at han fortsatt husker at han var kald.

Ellers går jeg rundt å venter på at nestemann skal komme ut. Jeg var hos legen i dag, og hun sa at hodet hadde festet seg. Det er vel ikke lenge igjen nå tenker jeg. Ellers er formen bra, men jeg er rastløs, og våkner mye opp om natten. Det er godt at jeg sovner ganske fort igjen.

Friday, August 17, 2007

Gutta er kreative




Keith har studert litt i sommer. HAn har tatt et tegnefag og et male fag. Her holder han på med sine lekser. August liker å male også, så han var klar for å lage sine egne kunstverk.
Jeg benyttet sjansen til å ta noen bilder av de to slik at jeg kunne dele dette med dere. De er nå så fine der de sitter.

Ellers er det ingen tegn til at nestemann har tenkt seg ut ennda. Jeg begynner å bli klar. Føler at jeg trenger å komme et steg nærmere min normale kropp. Jeg holder jo på å vokse ifra mine graviditetsklær nå. Vel vel, han kommer vel når han er klar. Jeg føler meg nå ellers sprek, så jeg skal ikke klage.

Tuesday, August 14, 2007

Lokomotivet Thomas



En av favorittene til Augsut er Lokomotivet Thomas. De aller fleste kjenner jo han fra Barne TV tenker jeg. Vi har nå et par dvd filmer med Thomas og vennene hans. August liker å se på dem. Her borte har de også jernbane sett med disse togene. De er av tre og minner jo om Brio togene. Jeg husker at Vegard hadde Brio tog da vi var små. Satte inn et bilde av utstyret til August. Han liker godt å leke med disse. August fikk sine første spor til Bursdagen sin av snille Besteforeldre. Da Onkel var på besøk kjøpte han en stor garage til togene. Onkel klaget litt på at August ikke hadde nok skinner, så mor skjemte bort gutten med å kjøpe noen skinner så han nå kan ta togene på en skikkelig rundtur. Han liker best å sette alle vognene og togene etter hverandre og kjøre lang tog. Han er veldig flink til å leke alene med disse togene. Han kan navnene på dem han har alle, og han har mange samtaler mellom togene når han leker. Det er nå gøy å titte på. Ser jo at den lille babyen jeg hadde begynner å bli større. Han klarer nå å sette sammen skinnene sine selv, men jeg må nå innrømme at jeg liker det godt selv også, så han lar meg få bygge. Det er nå derrimot vanskeligere å få låne tog slik at jeg kan kjøre rundt også. Han skal nå helst ha alle selv.

Thursday, August 09, 2007

August spiser pasta






Dere har vel fått med dere nå at det ikke blir fødsel i Norge denne gangen. Jeg er nå fortsatt litt lei meg for det. Hadde gledet meg til å se slekt og venner, og være hjemme hos mor og far. Det ble for mye for oss å planlegge over her. Vi har jo vårt lille firma med 8 ansatte, og siden et par sluttet denne sommeren har vi et par nye arbeidere nå. De trenger nå litt mer oppfølging for tiden, så det er ikke bare å reise fra dem, og håpe på det beste. Det virker nå som de har potensiale, så vi får se. Keith hadde planlagt sommeren utifra at han skulle jobbe mindre, og organisere alt til vår Norgestur, men siden han som hadde mest erfaring sluttet måtte Keith ta over prosjektene han skulle ha i sommer, så det ble dårlig med organiseringen av vår tur. Slik er det nå innemellom. Nok om den saken. Nå er avgjørelsen tatt og det er for seint for meg å sette meg på et fly, så nå får jeg finne ut hvordan det er å føde i USA.

Vi har valgt sykehuset som er nærmest oss. Det tar 10 minutter å gå dit fra leiligheten vår, så når fødselen er i gang kjører vi vel bort dit på 2 minutter tenker jeg. Jeg var på omvisning her om dagen. Rommene er fine. En får eget rom og er på det rommet til en forlater fødestua. Rommet har en sofa som kna gjørers om til seng for far. Ellers har de en 24 timers besøkstid, og alle kan nå være der om en bare holder seg på rommet og er stille. Maten får en servert på rommet og de har en meny så en kan få mat når en vil. Ellers er det både kjøleskap, tv, dvd spiller og sterio på rommet. Det var også eget bad med dursj, og spesial vask for å bade babyen. Det var som et hotell rom. Etter fødselen er det opp til legen hvor lenge jeg blir på sykehuset. Om hun er fornøyd kan det hende at jeg bare blir der en dag etter fødselen. Det sier seg at de har mødrene der en til to dager før de sendes hjem. Det er nå greit for meg. Det ble litt kjedelig på sykehuset i Kristiansund etterhvert. Jeg fikk lest mange blader. Allikevel syntes jeg det var greit som førstegangsfødende å være der. Det var jo greit å få hjelp og ha noen å spørre. Hadde jeg født første gang her borte hadde jeg vel vært litt mer nærvøs tenker jeg. Keith hadde vel vært konstant på dataen tenker jeg for å finne ut hva som var normal eller ikke. De oppfordrer nå mødrene her til å ringe fødeavdelingen om en lurer på noe. En uke etter fødselen skal nå både baby og mor følges opp, så det er nå oppfølging her også. Jeg regner nå med at jeg oppdaterer dere etter fødselen, så får dere ta del i systemet over her.
Det blir nå litt spennende også med forandring.

Ellers går alt bra med meg. Jeg blir nå fortere sliten, men det er vel vanlig. Jeg har også vært plaget med litt sure oppstøt (tror det er det det kalles i Norge). I morgen skal jeg til doktoren igjen, og skal nå møte hene hver uke frem til fødselen er i gang. Skummelt å tenke på at det er snart på tide å føde igjen.

Augsut har nå vært litt forkjølet. Vi lar han sove mer, så denne uken har han kommet seg i barnehagen mellom 10 og 11 hver dag. Når han kommer hjem tar vi en liten lur på senga mi før Keith kommer hjem. Det synes vi begge er deilig.

Satte inn et par bilder fra da Vegard var her. Disse er av August og hans favorittmat. Pasta.

Friday, August 03, 2007

På tur med Vegard og May Britt






Jeg har nå noen bilder fra da Vegard og May Britt var her i sommer. Det er nå fortsatt sommer her, men i dag regner det litt. Det er litt godt for det var veldig varmt her i går.
Vi dro litt sørover til en av de aktive vulkanene her i området. Mt Saint Helen heter denne. Den hadde et stort utbrudd i Mai 1980. Da blåste hele toppen av fjellet av og mørkla store omrder med asken sin. I dag er det fortsatt lite liv i området, men det begynner nå å vokse litt til. Det er flere plantefelt fra tre vare industrien, men selve vulkanen og det nærmeste området er nasjonal park. De har laget stier som vi kan gå på og er veldig streng slik at etterveksten skal gå i normal fart. Derfor er det ikke lov å bevege seg utenfor stiene.
Det har vært aktivitet i vulkanen den senere tid også. De forventer ikke et stort utbrudd, men det har sivet røyk ut av sprekker i nesten et år nå.

Da vi var der var det sol og fint vær, så utsikten var bra. August ville jo helst gå utenfor stiene, så jeg drev å passet på han. Jeg har vært her en gang tidligere, da vi hadde besøk av Lars Erik og kameraten.

Thursday, August 02, 2007

Flyfoto



Da vi hadde besøk av vårt franske vennepar i fjor sommer (Alex og Alexandra), tok de en tur i et sjøfly. De fløy da over bydelen vi bor i. Jeg fikk nettopp dette bildet fra dem, så jeg lagde et rødt merke på gården vi bor i slik at dere kan finne den. Vi bor rett ved en park som også har sluser. Det er disse slusene som gjør at båter kan komme seg fra havet inn til innsjøene som er øst for Seattle.



Måtte sette inn et kart så dere ser hva jeg snakker om. Båtene som kommer fra Puget Sound tøffer igjennom Ballard Locks, som er parken rett over veien der vi bor. De går igjennom en kanal som tar dem til Lake Union, og videre til Lake Washington.

Det er som dere skjønner mye vann rundt Seattle.