Wednesday, April 30, 2008

Besøk






En dag jeg var hjemme kom Sissel og barna innom. Camilla, Lars Erik og Jørgen. Det likte August godt. Han traff de nå flere ganger mens vi var hjemme. Han var veldig opptatt av Camilla. Han liker jenter vet dere. Han har jo to jentevenner i barnehagen som han er mye sammen med. De forteller meg at han å Zoe er perlevenner. Når jeg kommer å henter August kommer Zoe alltid løpende etter og roper I need a hug. Etter at de har gitt hverandre en klem er de klare til å gå hver sin vei. August lekte sammen med Lars Erik og Jørgen en dag også. De har et klubb hus i hagen. Det var vanskelig å få med seg August hjem den dagen.

Tuesday, April 29, 2008

Frei kirke








Noen stemningsbilder fra Aspens dåpsdag. Vi hadde en flott dag. Legg merke til den kjempefine dåpskjolen. Den har tante Solveig strikket. Aspen er første dåpsbarn som fikk brukt den. Det kommer flere bilder av den senere.

I dag møtte Aspen og jeg ei venninne og hennes 5 måneder gammel sønn. Vi gikk tur rundt en innsjø her. Det er gangvei og park rundt hele sjøen, og det tar litt under en time å gå rundt den. Det var en fin tur. Vi fikk litt regn mot slutten, men det gjør nå ikke så mye når en har regntrekk. Jeg lot vogna ligge i bilen, så jeg tenkte at jeg kanskje tar en tur i morgen også.
August og Aspen ligger nå i senga mi og koser seg. Jeg må vel lage middag til dem.

Monday, April 28, 2008

Bestemor






I dag måtte jeg sette inn noen fine bilder av Bestemor eller Bestemur, som August sier. De var så fine på 60 års dagen hennes i sine bunader.

Her i Seattle har vi det nå bra. August er tilbake i barnehagen. Aspen ligger og sover. Det er ikke så mye som skjer. Jeg skal ut i penværet etter lunsj tenker jeg. I går regnet det. Vi måtte å allikevel ut en tur. Vi gikk over til parken, som ligger rett over veien fra der vi bor. Jeg har fortalt om slusene der før. Vi gikk for å se på båtene. Det var nå noen som gikk igjennom selv om det regnet. Vi gikk også innom fisketrappa for å se om det var laks på vei opp eller ned den. Vi så flere baby fisk, som var på vei til havet for å gjøre seg fete. Fisketrappa er ordnet slik at fisken kan nå elvene sine selv om det er bygget sluser. De har ordnet det slik at flere av trinnene kan bli sett gjennom flere vinduer for oss landkrabber. August syntes det var flott. De har også noen utstillinger der. En av den viser fiske egg og deres utvikling de første 90 dagene. Disse stadiene er plassert i små glass slik at vi kan se hvordan egget utvikler seg til å bli en lien baby fisk. August ble bekymret da han så en neve baby fisk i glasset. Han spurte meg om de satt fast, og jeg sa ja. Da ville han at mamma skulle fikse det, slik at de kom seg løs. Jeg fikk han interesert i noe annet enn å fri Willy, og vi dro ut i regnet igjen.

Sunday, April 27, 2008

Storkaia





Vi var innom Storkaia da vi var hjemme i Kristiansund. For dere som ikke er så kjent i Kristiansund, så er Storkaia et ganske nytt kjøpesenter ved kaia i byen. Det er ganske fint, særlig når det er kaldt å gå ute. August likte seg godt der. Ekstra fint var det å ha med Onkel og Tante for da ble det mange turer i lekebilen. Han liker bokhandlere bra også. Da slår han seg til ro med en bok eller to.

Her i Seattle har vi bakt boller i dag. Vi er ikke helt ferdige. Deigen står å hever seg. August koste seg da vi laget deigen. Han er en ekte kokk som prøversmaker alt fra mel til sukker. Grønnsaker derrimot er det ikke særlig populært å prøvesmake. Det blir boller i kveld.

Saturday, April 26, 2008

Snø i Møst





De første dagene vi var hjemme i Møst var det vinter. Dette er vel de eneste snødagene guttene fikk oppleve denne vinteren. Det var nå litt snø her, men tror ikke det lå gjennom en hel dag.
August sa at akebrettet var båten hans, og han likte godt å ta den med ut på tur. Flotte greier at Besteforeldrene har slike ting liggende å vente på sine små barnebarn. Jeg la igjen vogna mi, siden vi har en til her i Seattle, så nå slipper vi å dra på det fremover også.

Her har det vært skikkelig varmt i dag. Rundt 20 gradet har det vært. Håper det holder seg slik fremover. Vi var i lekeparken i dag, og August lekte seg godt. Han liker å være ute. Aspen koste seg også. Vi traff forresten en liten gutt der som het Cash. Jeg fortalte faren at vi hadde Cash som etternavn. Han syntes det var litt morrsomt.

Monday, April 21, 2008

Tilbake i Seattle


Nå er det en uke siden jeg kom tilbake til Seattle igjen. Flyturen tilbake gikk over all forventning. Jeg var litt skeptisk til å reise så langt alene med to små barn. Det gikk flott. Augsut synes nå at det er stas å kjøre fly. Han var nesten først inne på flyet fra Kristiansund. Han var veldig opptatt at han skulle gå opp trappa til flyet selv. Da han kom inn og begynte å gå ned midtgangen til sete vårt snudde han å spurte meg: "Where is the TV?". Litt skuffa var han, men vi fikk nå vindusete, så han fikk følgt med ute hva som gikk for seg.
Jeg fikk skjekket inn min bagarsje helt frem til Seattle på Kvernberget, så det var litt deilig. Slapp å tenke mer på den. I gardemoen hadde vi god tid til vårt neste fly, så vi spiste lunsj der. Siden jeg visste at neste fly ikke hadde Tv heller dro vi innom å kjøpte oss en bok om Elias og Donald Duck. Begge valgt av August selv. Jeg prøvde å få August til å ta en liten lur på flyplassen også, men han ble bare liggende å se ut på alle flyene.
I Kjøbenhavn hadde vi kort tid til å finne vårt neste fly, så da vi kom ut av flyet fant jeg en liten trille. Der plasserte jeg både Aspen og August. August fikk en kjærlighet på pinne, så da var vi klar til å dra fort igjennom flyplassen. Det er jo enkelt å finne frem, men litt lange strekninger blir det jo. Vi måtte stå en stundt i kø for å vise passene våre, men flyet rakk vi nå flott. August var litt trøtt nå. så det ble litt syting og jeg vil ikke høre på mamma. Det var deilig å sette seg på flyet. August var fornøyd da han fikk se at det var tv der. Jeg fikk også sitte slik at jeg fikk en liten seng til Aspen, så han trengte ikke å sitte i fanget mitt hele turen. August satt å så Toy story om og om igjen, og han sov litt også. Aspen sov nå litt også, men de to sov annenhver gang, så jeg var trøtt da vi landet. August ville kjøre mer fly da vi landet, så han er klar til en Norgestur igjen. Keith hentet oss på flyplassen. August var glad for å se han igjen.

August var hjemme fra barnehagen på tirsdagen, men han hadde så mye energi at jeg bestemte at han fikk dra dit på onsdagen. Det virker som han omstilte seg temmelig fort. Aspen hadde et par dager der han våknet tidlig, men han er tilbake til Seattle tid nå.

Jeg kan fortelle at gutta sporter rundt i nye klær hele tiden nå. August er glad for at jeg fikk med meg alle lekene hans også. Jeg fikk med meg en del Norske barnebøker, så jeg leser mye for August nå. Han liker nå både Barbarpappa, Mumietrollet, Mamma mø og Sunnbåten syver. Det er nå litt gøy for meg at jeg har noen flere bøker å velge i. August vil jo gjerne høre de samme bøkene hele tiden, men jeg trenger litt forandringer.
Torsdag, Fredag og i dag hadde jeg Finn her hos oss. Jeg har nå passet han før. Det går nå bra. De sover begge to nå.

Jeg setter inn flere bilder fra vår Norgestur senere. Nå skal jeg vaske kopper før gutta våkner. Vi hadde nemlig middagsgjester i går. Urmas og kone med 3 måneder gammel datter. De er fra Estonia. Vi laget italiensk mat for dem, og siden det ble litt sent gadd jeg ikke vaske i går. Jeg venter også på en som skal komme å skifte frontruta på bilen min i dag. Temmelig greit at de kan komme hjem til kundene. De har en egen service bil, som kjører rundt. Frontruta mi han en stor sprekk, så utskifting var det eneste alternativet. Ellers har vi hatt noen kraftige værforandringer her. En dag var det 26 grader og neste dag 6. Vi har både hatt snø (det la seg ikke) og sol. Dette er nå litt typisk vårvær her borte. Variasjoner. De bruker å si at om en ikke liker været i Seattle kan en bare sette seg ned å vente i 5 minutter. Den siste uka har det vært slik. På søndagen snødde det, og et par timer senere skinte sola. Vel, oppvasken venter...