Friday, October 31, 2008

Halloween 2008: pumkin carving









Nå er det tid for Halloween her borte. Det betyr at vi må dekorere litt utenfor vårt nye hjem ( som Marius bor i for tiden). Det gjorde vi med utskjæringer av gresskar.
Dette er ganske morrsomt. Når en er ferdig bruker en å sette lys inni dem, og man får da noen skumle lykter. Først tegner en på motivet sitt, så tar en å skjærer fra toppen slik at en får et lokk, og kan da ta ut all innmaten av gresskaret. Etter det begynner en å skjære ut sitt motiv. Enkelt og greit. Det er ganske koselig å ha slike gresskar med lys stående utenfor huset sitt. Selv om de kanskje ser litt skumle ut. August likte det godt. Jeg er glad Marius kunne ta del i denne Amerikanske tradisjonen.

Neste gang jeg skriver her får dere oppdatering av vår feiring på selve Halloween.

Monday, October 27, 2008

Marius er her

Her har vi fått besøk fra Norge igjen. Maruius (mitt søslkenbarn) har kommet hit for å bli en stund. Han kom nå til en flott årstid. Det er blå himmel og de sier at det skal bli slik i to uker. Varmt i sola, og flotte høstfarger. Jeg skal nå ta med kameraet litt slik at jeg får noen nye bilder her snart. Marius skal etterhvert hjelpe oss litt siden han er snekker også. Jeg regner med at det blir hjelp for å fikse vårt hus først. Vi håper jo på å få flyttet inn i løpet av November. Han kom på torsdagen, og til nå har vi nå bare tatt det rolig å sett litt rundt omkring. Vi har hatt med oss de to smågutta så det har vært litt turer til parker. Prøver å finne de som har litt utsikt eller noe annet kult slik at det ikke bare blir lekeplasser.
Marius har jo ikke kommet helt inn i tids sonen vår så det har vært rolige kvelder. Nå ser vi frem til Fredag for da skal vi kle oss ut. Regner med at det blir noen bilder så vent å se.

Thursday, October 16, 2008

Akvarium







Da Mamma og Pappa var her tok vi en tur til Seattle Akvarium. Her er noen bilder fra vaar tur. Gutta storkoste seg.

Tuesday, October 14, 2008

Besoket har dratt

Det er stille her naa som besoket vaart fra Norge har dratt. Vi savner dem masse. August saerlig tenker jeg som brukte aa sove mellom sine besteforeldre. Jeg skal ordne med bilder snart, men vi har travle tider her borte. Byggebransjen er hart rammet, og vi stresser en del naa for aa faa flere prosjekter for vinteren. Vi har nemelig faatt kanselert noen. Skal holde dere oppdaterte. Saa langt har ikke vi permitert noen, saa vi haaper det fortsetter slik.

Tuesday, October 07, 2008

En liten historie

Jeg tenkte bare å fortelle en liten historie i dag. August kom hjem fra barnehagen her en dag, og fortalte Keith at han ikke likte han. I don't like pappa, var hans kommentar. Keith fortalte han at det ikke er fint å si, men August sa det en gang til. Da sa Ketih til han at han ikke likte han heller.
Et par dager senere på tur hjem fra barnehagen sa August til meg: Pappa doesn't like me, talk to him ( Pappa liker meg ikke, snakk med han).

Jeg får avslutte med å fortelle at de begge liker hverandre i dag.

Saturday, October 04, 2008

Besøk fra Norge 2






I dag er det lørdag, og vi skal ut å finne på noe gøy. Pappa har begynt å hjelpe oss litt med å pusse opp. Han har så langt satt opp stendere på en vegg, isolert og satt opp gipsplater. Vi fant også ut at det lekker fra taket når det regner på et sted. Det var greit at det regnet i går så vi fant dette før vi ordner nye vegger. I går tok jeg og pappa ut en gammel olje fyr. Det åpnet virkelig opp stua og kjøkkenet. Det var nemlig et skap som sto mellom med denne inni. Den var tung, men vi skrudde av den ene biten etter den andre til vi kunne bære den.

August har fortsatt ikke blitt vant med å si bestemor og bestefar. Han sier mommys mommy og mommys pappa. Han kommer bort til meg for å fortelle ting om dem, da sier han your pappa og your mommy. Han sier også my mommy og my pappa til meg og Keith. Når han er sammen med dem alene tror jeg han bruker pappa og mommy innemellom også.
Aspen holder på å øve seg til å gå. Han tar flere skritt nå, og er meget stolt av det. Han blir så stolt og ivrig at han ramler. Han klarer å reise seg uten å holde seg i noe, så det er ikke lenge igjen nå tenker jeg til han bare skal gå.

Jeg har ikke fått lagt inn nye bilder på dataen, så dere får kose dere med noen bilder av August i dag, som jeg tok da vi var hjemme i Norge.

Wednesday, October 01, 2008

Besøk fra Norge 1





Bildene denne gangen er fra da vi var hjemme i Norge i våren. Det skal nå bli flere nyere bilder snart håper jeg.

Først en liten oppdatering. Vi har hatt travle dager her borte. Jeg har hatt en malerjobb. Jeg maler veggmalerier i folks hjem innemellom. Ved siden av det nye oppdraget jeg hadde for en uke siden har jeg ikke malt et siden jeg var gravid med August (brukte spesial maling, så jeg ikke skadet fosteret).Denne jobben jeg hadde nå var i et pikerom. Jeg skal skrive mer og sette inn bilder snart. Vi har ikke vært å tatt de ennda.
Ved siden av dette har vi jo hatt et økonomisk krakk her borte. Over natten ble det temmelig stille i byggebransjen. Vi har flere prosjekter på hold nå. De fleste vil vente å se hva som skjer. Vi har også et par byggere som ikke har solgt husene vi har jobbet på som rett og slett ikke har penger til å betale oss. Så det har vært litt stress de siste ukene.

Nå er også mine foreldre her borte. Det er flott. Vi prøver å koble litt av når vi er sammen med dem. Flyturen over gikk greit for dem. De sov lite, så de var trøtte da de kom hit. De første dagene ble de trøtte på kvelden, men nå virker det som om de er vant med vår tids sone. Jeg og Aspen hentet de på flyplassen, mens August og Keith ventet i huset vårt. De bor der. August var nå temmelig fornøyd da de kom. Da fikk han sjokolade mens han åpnet den ene pakken etter den andre. Han koste seg. Den første natten ble han med oss hjem, siden Keith og jeg ikke har flyttet. Vi sier vel opp leiligheten denne måneden. Resten av nettene har August sovet hos sine besteforeldre. Han er litt forvirret hva han skal kalle dem. Han synes vel Bestemor og Bestefar blir litt langt eller kanskje han hører at jeg sier pappa og mamma. Han sier ofte pappa og mommy til dem. Da jeg og Keith var der kalte han sin Bestemor for the other mommy. Han satt ved kjøkkenbordet og spilte et sill med sin Bestefar her om dagen. Da så han bort på meg å sa I play with Mommys daddy. Han har plukket opp litt flere Norske ord nå som han har vært sammen med Norsk talende mennesker hele tiden. Det er flott.
Pappa har også begynt å hjelpe til å pusse opp litt. Han har revet kjøkkenveggene våre, så nå legger vi inn insulasjon og får nye vegger. I dag skal vi kjøpe materialer, så nå må jeg gå. Jeg lover å oppdatere med nye bilder snart (håper jeg får tid).