Friday, July 31, 2009

Kroppsmaling




Her ser dere hvordan August så ut da jeg hentet han i barnehagen i dag. De har holdt på med kroppsmaling. Alle så riktig nydelige ut. Han sitter fortsatt med malingen på. Jeg fikk ikke lov til å vaske han. August prøvde å male Aspen, men han nektet.

August har forresten på seg sitt nye yndlingsanntrekk. Det er en fotball trøye med shorts. Han fikk den av sin gudmor Sissel. Da han fikk pakken fra Norge ble den åpnet med en gang, og jeg måtte hjelpe han å skifte klær også. Tusen takk Sissel. Gutten skal ha joggesko når han har på seg denne drakta. Det er jo nesten umulig å få han ut av sine Crocs, men fotballdrakta gjør det enkelt. Det var en pakke til Aspen også, så etter at August hadde fått på seg de nye klærne ville han ha på seg t skjorten han fikk også. De er nå så søte.

Bror

Jeg var innom Solveigs blogg, og fant dette fine bildet av min bror og Elea (jeg håper det er i orden at jeg satt det inn her også, Solveig). Bildet er tatt ute på tur i Molde by. De ser veldig flotte ut.

Her har vi fortsatt kjempeflott vær. Litt for flott er det nå, men vi overlever nå. Det skal være 30 grader i hele helga, så vi må finne på noe avkjølende for gutta.
Det er nå iallefall deilig med helg.

Thursday, July 30, 2009

Grilling

Her griller vi ved bassenget sammen med Kerri og Lisa. Her holder Kerri på å starte grillen. Hun har gått på grill kurs og er veldig flink. Det er også hun som baker de flotte kakene til gutta på bursdagene deres.
Marsmellows er toppen synes August.


Det ble litt mye røyk til å begynne med, men det tok ikke lang tid før maten var på. Vi grillet hamburgere, og etterpå smores- det er grillet marsmellows i sjokolade og kjeks. Veldig godt.
Her er Lisa, det er hun som passet Aspen tidligere i sommer. Hun skal passe han litt i August også tror jeg. For tiden er han hos en dame fra Estonia. Hun heter Ulla og har en datter, Elin (1 1-2 år)
Grilling av dessæren.
Aspen bestemte seg for å ta et bad. Han koser seg i vann, særlig nå som det er så varmt.


Litt våt...
Etter badet er det godt med litt å spise...

Wednesday, July 29, 2009

Rekordvarme


I dag har vi varmerekord her i Seattle 40 grader. Fold er litt i sjokk tror jeg. Det har aldri vært så varmt her. I går gikk vi kveldstur, da var det 24 grader. Det var mer behagelig. Jeg jobbet i dag, og jeg kan fortelle at jeg ikke klarte å bevege meg mye uten å føle at jeg smeltet. Drakk nesten to liter vann, og gikk ikke på do en gang gjennom dagen. Nå er jeg hjemme med gutta. De skal avkjøle seg litt i badekaret tenker jeg. Når sola går ned kan det hente at vi tar en tur til bassenget om jeg klarer å motivere meg i varmen.

Friday, July 17, 2009

Construction zone

Jeg har måtte skaffet meg nye sko nå. Når en jobber på store prosjekter som den jeg er på nå må en ha sko med stål tå. Jeg springer også rundt med refleks vest og hjelm. Dette, for meg ekstrautstyret, er varmt når det er over 30 grader. Jeg er forresten en av fire damer, og har nettopp funnet ut at vi har vår egen utedo. To av damene er de som dirigerer trafikken utenfor og en av dem er hun som har nøkkel til vår utedo. Grunnen til at jeg forteller om dette nå er at jeg har sett rotet på do etter voksne menn. Det er ille. Jeg skal ikke gå i detaljer, men de bommer på do med både det ene og det andre. Det var deilig å låse opp en egen Honny bucket, som de kaller det her. Der var det rent og ryddig. Luktet ikke ille heller.
I dag var det veldig varmt og klamt på jobb. Det gjorde ikke saken bedre at det var 7-8 fyrer som holdt på å legge gipsplater i gangene. Mye støv- Jeg er sliten nå, men vi skal jo feire Keiths bursdag i dag. Han er 35 år. Han liker å komme hjem til vasket og ryddet hus, så da jeg kom hjem gjorde jeg rent her. Jeg er nå utslitt.

Gutta sitter å ser på Mamma mø. August har sett den mange ganger og er veldig lei av den, men Aspen vil bare se Mamma mø. I går fikk August velge, så i dag måtte Aspen få bestemme.

Jeg har en liten morrsom historie å fortelle før jeg avslutter. I går da jeg kjørte for å levere August i barnehagen begynte Aspen å si Nice. Han sa Nice... nice... Da hørte jeg overasket fra Augustt: Oh, you speak English.

God helg

Thursday, July 16, 2009

JObb jobb jobb

Her er det mye jobbing om dagen, så jeg har ikke hatt mye tid til å sitte foran dataen. Gutta krever sitt også. Når jeg kommer hjem fra jobb går det i ett til leggetid. Når gutta har gått til ro sitter som regel Keith foran dataen. Det er jo mye papirarbeid for han. Vi er jo glad for å ha det travelt så vi klager ikke. Har leid inn litt ekstrahjelp for sommeren, så vi har plutselig 15 snekkere som løper rundt nå. Selv er jeg på vår største jobb. Jeg har nevnt den tidligere.

Må gå, så mer oppdateringer siden.

Monica

Tuesday, July 07, 2009

Aspen på tur





Aspen er vel den av oss som har hatt den mest spennende dagen i dag. Han har vært sammen med vår nabo Lisa, som passer han. Da en av venninnene hennes hørte at hun passet Aspen ble det arrangert playdate (som det heter her borte). Gutten som er på bildet er en måned eller to eldre enn Aspen. De møttes i dyrehagen. Aspen ble visst veldig glad da han så gorillaene, jaguaren og pingvinene.
Gutta lekte sammen og de koset seg begge to. August var i barnehagen. Da han fikk høre at Aspen var i dyrehagen i dag ble han litt sjalu, så vi får vel finne på noe for han i kveld.

Friday, July 03, 2009

Gutta på tur

I dag har gutta vært sammen med naboen vår, mens jeg jobbet. August hadde fri fra barnehagen, siden det er nasjonaldagen til USA i morgen. Da ble det dobbelt opp for Lisa. Først hadde de vært i vannparken her i Ballard. En liten skulpturpark med fontener, noe som er populært for alle de små.
De hadde lunsj i en park
Var på biblioteket, der fikk August lånt en bok om supermann og batmann.

Framkomst middelet de brukte på turen rundt i Ballard var vognen vår.

Legg merke til smykket Augsut har på seg i bibliotek bildet. Dette har han laget selv på barnehagen. Det er to av dem nå. Han kaller de sine game smykker siden de har bare tall. Det er helt umulig å få tatt de av han for tiden. Han har de på mens han sover også.

Wednesday, July 01, 2009

Hardhat area


I går jobbet jeg, og nå har jeg tenkt å dele den opplevelsen med dere...

Denne jobben jeg var på er et litt spesielt oppdrag for oss. Vi skal innstallere alle kjøkken og badeskap i et leilighet kompleks. Det er 60 leiligheter, og bygget består av 10 etasjer. Vi har 3 crew gående, og planen er at hvert crew, bestående av to personer, skal bli ferdig med en leilighet/unit hver dag. Enkelte dager blir det ikke så mye montering siden de skal levere skapene. Da kommer det nemlig en kontainer med kjøkkenskap for nesten en hel etasje. Det er ikke så vanlig at vi har slike store jobber, hvor vi må følge et så hardt skjema. Det er nå allikevel litt gøy med forandringer.

Skapene er importert fra Tyskland (www.siematic.com), så det er Europeiske skap som er tilpasset det amerikanske marked. Det betyr at det er gjort et par justeringer, men de justeringene gjør ikke vår jobb så veldig mye enklere. Den største justeringen er at her i USA er dybden på kjøkkenbenkene videre enn i Europa. For å løse dette har produsenten bare lagt til litt ekstra centimeter i skapenes bak side. Det betyr, for dere som har innstalert skap, at når vi skal skru de fast til veggen, så må vi først feste ekstra tre (backing) på skapene så skruene våre kan nå veggen.

En annen ting som er litt morrsomt med denne jobben er at vi må alle bruke hjelmer (hardhat), sikkerhets vester (reflex vester) og ha vernesko. Jeg er dessuten den eneste kvinne i huset. Det er litt snodig siden vi har både rørleggere, elektrikere, gips plate innstallerere, malere, fliseleggere, andre gulv leggere og alle som overser jobben her. Ikke en annen jente, selv om det er folk springende rundt som maur i en maurtue. Hvor enn en snur seg er det noen som jobber. Vi har folk (flisleggerene) som venter på at vi skal bli ferdige så de får startet. Malerene jobber på spreng for de vet at vi er rett i helene på dem. Jeg får nå litt ekstra blikk, men jeg er nå vant til det siden jeg har vært ute å jobbet som eneste kvinne før. Det er ikke ofte at en møter andre kvinner, og de en møter er ofte litt mer mann enn andre damer om en kan si det slik. Det er derfor litt morrsomt at vi har annsatt en annen kvinne/jente. Hun er veldig koselig og flink. Jeg får fortelle mer om henne siden.

Uansett, arbeidsdagen gikk greit. Jeg var i møter hele formiddagen, og fikk jobbet litt etter lunsj. Jeg liker disse Siematic skapene for de er ganske lette. Jeg jobbet sammen med en av gutta som heter My Van (han har vietnamesisk bakgrunn). Jeg skal lure med meg kameraet mitt på fredagen, så jeg kan dokumentere dagen med bilder.