Wednesday, September 30, 2009

Noen søskenbarn bilder

Fine Elea


Må ha med bodyen jeg sendte over til Elea
Bestemor og Elea
Siste bilde her er av Ashley, guttas søskenbarn her borte. Ketihs bror Chris sier at de kommer hit til jula. Det blir gøy.

Monday, September 28, 2009

Eple


Her er et eple som jeg og gutta plukket en dag. Vi var på epleslang. Gutta syntes dette var veldig morrsomt. Vi ventet på Keith, som var i et møte. Da vi kom hjem så August dette hjertet på eplet.

Aspen sier forresten Æple også nå. Han fant et ute i dag, og sa æple.

Aspen er sint på meg nå fordi han vil leke hest. Det er ikke så morrsomt når mamma er på dataen. Hæst hæst sier han. August ble lei av masinga så nå sa han at han skulle være hest snill storebror. Aspen fikk ny dagmamma i dag. Hun bor rett ved barnehagen til August, og er veldig koselig. Hun var på lekeplassen der Augusts barnehage leker, og da hun var der kom August og gjengen ut. Gutta fant hverandre med en gang og løp rundt hand i hand. Hun sa at det var veldig søtt. Hun sa at Aspen var veldig lett å passe på og at han var snill og grei. Det passer bra for han skal der i morgen også. Hun har en gutt i førskole og en jente på 15 måneder selv. Det betyr et hjem med masse leker, så Aspen ville nesten ikke gå da jeg plukket han opp.

Thursday, September 24, 2009

På tur med Aina: Litt av hvert bilder

Jeg hadde en folder med bilder som vi tok da Aina var her, mest av gutta. De er fra dagene vi var p[ shopping eller i parkene rundt her. Jeg tenkte bare å sette inn en haug av dem her nå. Første bildet er av meg og Aspen. Vi er i en park og slapper av i solen. Tror August var i barnehagen denne dagen.
Litt nord for Seattle ligger noe de kaller et Outlet mall. Det er en samling av butikker som selger overskudds lagrene sine eller fjorårets varer. De har butikker der som Guess, Quick silver, Puma, Juicy cuture, Nike, Calvin klain og andre merke butikker. Varene er satt ned, så en kan gjøre gode kjøp der. Det var gøy å gå rundt der sammen med Aina. Vi var der oppe to ganger og den ene dagen hadde vi August i barnehagen. Aspen fikk belønninger innemellom. Det var en tur i lekebilene de hadde der.
August fikk kjøre når han var med dit også. Det gikk nå med noen mynter på disse stedene.
Meg og Keith. Husker ikke helt hva vi holder på med her.
Her borte blir det litt kjøring innemellom når en er ute på tur. Det er ofte langt mellom stoppestedene. USA er nå veldig tilpasset bilene. Folk elsker bilene sine, og mange sitter en time eller to i trafikken til og fra jobb. Gutta liker seg godt i bilen, men må ha snacks om turen blir for lang.



Vi var i Seattle Akvarium også mens Aina var her. Det var flott der, men Aspen prøvde å stikke av flere ganger. Blide gutter var de og de likte å se på alle fiskene. August ville finne haier.

Her leker de sammen. Dette bildet ble tatt da vi var i dyrehagen.
To slitne gutter

Aspen elsker vann. Det er en skulptur park ikke langt fra der vi bor. Der har de masse skulpturer som spruter vann. Gutta liker være der. På varme dager er det ofte mange andre barn der også.

Wal mart er et slags ikon her borte. Det er en kjempestor butikk som selger mat, klær, kjøkken utstyr og mye annet rart. De er billige, men har litt dårlig rykte. De behandler vist ikke sine ansatte så godt, og de er litt trailer park om dere skjønner hva jeg mener. Uansett den dagen vi var der hadde de en racer bil utenfor, noe August likte godt. Han ville ikke prøve å sitte i den, men ville gjerne at vi skulle ta et bilde av den.


Her er vi på vei inn. De har store handle vogner som dere ser. Her er det plass til et par barn og masse mat.

Monday, September 21, 2009

Lake Kacheddar Kacheese

Vår sovende engel
Vi ble en helg her i sommer invitert til en liten venner og familie festival som et vennepar av oss er en del av. Dere husker kanskje Keiths forlover Jim. Han er en kamerat av Keith fra deres dager i marinen. Jim er nå gift med Annett, og de venter barn nummer to i vinter. Hver sommer har hennes familie en liten samling som nå også ønsker venner og venners venner velkommen. De holder til ved en innsjø og alle camper der i flere dager. Dette stedet er ikke så langt fra Seattle, så vi kjørte opp dit på en dags tur. Det var varmt, så vi fikk en fin dag. Aspen sovnet på turen dit, så når vi kom frem var han i storform. De kaller festivalen The floating woman. Det er fordi de har en konkuranse der de som vil lager en båt eller flåte som de skal padle for egen hånd til en bøye og tilbake. De har en båt på vannet der dommerene sitter. Hensikten er ikke alltid til å komme inn først, men få flest poeng. Det er poeng for kreativitet, navn på farkosten, og flyteevne. Det var nå gøy å se på. Det var flest oppblåsbare farkoster i år. Tror de fleste begynner å bli litt for opptatte med små barn osv. Bestefar selv hadde satt sammen en flåte som var flott og han brukte en drill som motor. Her slapper alle av.
Her er Jim sammen med August, Aspen og hans datter Rain. Hun og August fant forresten tonen fort. De hang sammen hele tiden vi var der.
Her er de i aksjon.

Meg


Keith måtte uti han også for Aspen maste slik

Vi hadde en flott dag.

Wednesday, September 16, 2009

På tur med Aina: Diverse



En kveld da Aina var her dro vi til en drive in kino. Vi trengte mat, så vi stoppet hos Dicks. Her selger de hamburgere og milk shake. Denne kjeden finnes bare her i Seattle, og vi har vært her før. Etter at vi hamstret mat var det bare å kjøre. Kinoen startet ikke før det ble mørkt. Vi så Terminator og Ghost of a girlfriends past (romantisk komedie). Vi kjørte med to biler, og rigget til pick upen med soveunderlag og tepper. Gutta sovnet, og vi voksne så filmene i ro og fred.
Her er trollet som ligger under en bro her i Seattle. Det var en kunstner som kom opp med ideen og fikk laget den her. August er fortsatt litt redd dette trollet. Bobla han har i hånden er en boble de fylte med betong.
Her er Aina. Nede i sentrum har de sisse totem påler som indianerene som holder til i området her har laget.

Det ble litt mange forskjellige bilder her i dag. Dette er barneskolen Augsut kommer til å begynne på til neste høst. Den ligger ikke så langt unna huset vi kjøpte, som vi fortsatt ikke har flyttet inn i. Vi holder fortsatt på å pusse opp på badet.

Monday, September 14, 2009

Nytt prosjekt


Montecito Residence
Arken
Delta shelter

I dag begynte jeg på en ny jobb. Jeg installerer et kjøkken i et hus som et av de mest kjente arkitekt kontorene her i Seattle har designet. Olson Sundberg Kundig Allen Architects.
Jeg la inn noen bilder av ting de har gjort, og om dere klikker på linken, så kommer dere til deres web side hvis dere vil se flere bilder. Kjøkkenets pris når vi er ferdige er i overkant av 900 000 norske kroner. Det er temmelig rart å tenke på at jeg holder på å innstallere et så dyrt kjøkken sammen med Keith. Det rare er at det liksom er jeg som er eksperten. Kjøkkenet er nemlig bestilt fra Tyskland, Siematic heter merket. Det er det samme merket som innredningen vi innstallerer i boligblokken jeg også jobber i. Denne innredningen kommer med masse tilbehør og utrolig mange bokser, så alle blir litt forrvirret. Jeg synes det er morrsomt å finne ut hvor alt går, og av en eller annen grunn har jeg et talent for det. Det må være at jeg er fra Europa også...

Jeg tenkte at jeg skal ta med meg kameraet i morgen slik at jeg kan ta bilder av huset. Dette huset er utrolig stilig, så det skal bli gøy å jobbe i det. Dette arkitekt kontoret er kjent utenfor Seattle også, så det er veldig spennende å få jobbe i et av husene deres. Vi er forresten blitt Siematics Seattle crew nå, så vi får alle jobbene deres. Vi har blitt veldig godt kjent med hun som har enerett på merket her, og hun liker jobben vi gjør. Hun er veldig spent på denne Tom Kundig jobben også.

Wednesday, September 09, 2009

Nutella

Her i USA er utvalget av forskjellige matvarer mange ganger større enn der hjemme. De har meter på meter av frokostblandinger. Vegger fulle av yogurt sorter og smaker. Rader med barnemat, bleiesorter, jus, snaks osv. Det er en ting derrimot hvor utvalget er labert. Det er pålegg. De har masse syltetøy og peanutbutter, men ellers er ikke valget stort. Jeg savner brunost, prim og leverpostei. Jarlsberg får jeg i mange forskjellige butikker her, men det blir nå litt dyrt. Det blir derfor til at jeg kjøper amerikanske oster. Kjøttpålegg har de nå også. Da jeg kom over nutella måtte jeg bare ha den. Det er bare et par butikker jeg vet om som selger sjokolade pålegg, og de er oftest blandet med peanuts ikke hasselnøtter.

Gladgutten Aspen likte godt sjokoladepålegg, som dere ser. Jeg syntes han så så morrsom ut at jeg ga han et speil slik at han kunne titte på seg selv.

I går badet jeg Aspen og han sprang litt rundt meg naken. Jeg sto på badet da han kom inn. Satte en liten krakk vi har foran doen, tok barne toalett setet frem og satte seg ned på do og tisset. Han mener vel at det er på tide at vi begynner å bli kvitt bleien. Flink gutt.

Tuesday, September 08, 2009

På tur med Aina: Silverdale og Paulsbo

Sentrum
På dette bildet ser dere en annen ferge som er lik den vi reiser med.
Her kommer noen flere bilder fra turen til Aina. En helg tok vi ferga over fra Seattle til Bermerton. Fra Bermerton er det omtrent 20 minutters kjøring til Keiths foreldre. De bor litt utenfor et tettsted som heter Silverdale. Jeg tror Silverdale har status som by, men jeg er ikke sikker. Ferga over tar 50 minutter.
Keiths barndomshjem
Utsikten
De har en flott hage å kose seg i
Keiths far med sine barnebarn
Her er Grandpa sammen med gutten som synes Grandpas Mustang er verdens tøffeste bil. Når vi er ute å kjører eller går og August ser en Mustang sier han ifra. Denne er en cabriolet så den er jo ekstra spesiell. Hver gang vi kommer på besøk spørr August Grandpa om de ikke kan kjøre Mustangen. Da gjør de nå det. Om August vil ha taket nede så får han det også. Charlie var veldig snill med oss da vi kom på besøk. Aina lå ute å solte seg og han oppvartet med snacks og drikke. Selv benyttet jeg sjansen til å vaske bilen min utvendig i håp om at August skulle synes den var kul igjen.


Når en har to aktive gutten må en passe på at de får farte litt også, og ikke bare gå rundt å se på ting. Vi dro etter en dag i Silverdale til en by 45 minutter nordover. Den byen heter Paulsbo. Jeg tror nå at jeg har skrevet om byen før, men jeg kan nå repitere litt. Paulsbo er "Norsk". Jeg synes byen er mer en disney utgave av hva Norskamerikanerene her mener norge er. Den er ganske flott. Jeg synes den er mer en hyllest til Norge. De har butikker der Norske og amerikanske varer med norsk vri blir solgt. Norsk bakeri der lefser og fattigmann blir solgt ved siden av chocolate chip cookies. De selger vikighjelmer, melkesjokolade og Uff da trykket på forskjellige ting som kopper, t skjorter, klistremerker, fliser osv. Hvert år har de stor feiring av 17 mai og de har en helg i året som de kaller vikingedager. Det er en slags martnad. Masse husflid produkter og lusekofter å se der.




Selv dronning Sonja har en gate etter seg.
Ikke langt unna Paulsbo ligger et indianer reservat der indianerhøvdingen som Seatlle er oppkaldt etter ligger begravet. Chief Sealth. Jeg får lese litt om han å se om jeg ikke kan skrive noe lurt om han senere.