Saturday, October 31, 2009

Solstrålen Aspen

Her er kosegutten fornøyd. Springe ute og spise brød samtidlig. Gutta venter i spenning på morgendagen. August var utkledd i hele dag. Her er det nemlig mange skoler som har Halloween parade i gangene, og siden Augusts barnehage ligger vegg i vegg med en deltok de også. Etterpå hadde de kosestund i barnehagen. De fikk Halloween kjeks og fikk se en tegnefilm om noen gresskar mennesker. Jeg regner med at de var fugleskremsel med gresskar hode. Bra dag for gutte. Aspen, stakkars, hadde ikke noen feiring i dag, men han har nå ikke så mye formening om Halloween ennda. Det spørs om det ikke blir mer forståelse etter morgendagen.

Ellers er det ikke mye spennende som skjer. Fremgangen i huset går med sneglefart. Jeg var der i går for å titte. Han er vel halveis ferdig med flisene. Ellers er taket og en vegg som ikke har fliser ferdig. Ny vifte og lys. Rørleggingen er nå ferdig også. Vi får visst vinduet i morgen (tror jeg), så da blir vel den veggen ferdig snart også. Jeg begynner å tvile om vi kommer oss inn til jul, men jeg får være positiv et par uker til...

Thursday, October 29, 2009

Snart Halloween



Nå har jeg iallefall en gutt som gleder seg til lørdagen. Det er nemlig Halloween. Da skal de kle seg ut og gå trick or treating. Aspen skal ha på seg samme bjørne kostyme som han hadde i fjor. Før det hadde August den i to år. Det er flott at jeg fikk 4 år ut av den. Vi er kanskje litt kjedelige, men jeg betalte nå tross alt $40 og de er nå så søte i den. Neste år er det ingen som passer den, så det er best å få brukt den mens en kan.

August har meninger selv om hva han vil være, men han ombestemmer seg hele tiden. Han ville være en tiger, Peter pan, panter og spøkelse. Jeg foreslo at han kunne være ridder siden han liker litt sverd og slike ting. Jeg ombestemte meg etter at gutta lekte riddere med kjøkkenutstyret vårt. Det ble for mye fektig. Jeg bestemte meg bare for å ta sjansen og kjøpte han en batman kappe. Tenkte at han kunne ha en svart genser og bukse under. Han fikk se den i går, og vil ha den på seg hele tiden. Han sover med den nå og det gjorde han i går også. Han har gått rundt her i hele kveld med den på. Spesielt likte han skyggene kappa lagde. Den har en hette, så han har ørene også. I morgen skal de kle seg ut på barnehagen, så han skal ha den med seg og gleder seg voldsomt til det. Lørdagen kommer Keiths bror og kona over så de skal være sammen med oss når vi er ute å går. Regner med at det kommer mange bilder etter helga.

Sunday, October 25, 2009

Kunstverk

Her er noen av kunstverkene til gutta fra dagens tegneøkt. Jeg får prøve å forklare så godt jeg kan.


Aspen tegnet dette og da jeg scannet inn Augusts bilder kom han med sin tegning og ville ha den inn på dataen også.

Selvportrett av August

Dette er et bilde av en av våre bokhyller med bøker. Oppe på toppen har han tegnet en lampe, Hvis dere studerer tegningen nøye kan dere se mine og Keiths nøkler på toppen av bokhylla samt et bilde av Balder. Over bokhylla er et bilde av meg. Ved siden av hylla har han tegnet flere dører. Den ene går ut, en til badet (den er minst siden den er langt borte) og en til klesskapet til pappa. Nederst til venstre er et romvesen. Ellers ser dere både pappa, mamma, Aspen og August selv. Han tegnet seg selv to ganger siden han var baby og så voks han.


Et epletre med blader og epler

Flotte tegninger fra gutta. Jeg tenkte at jeg måtte dele dem med dere. De er begge veldig stolte selv også. August ville ta med seg epletreet til barnehagen slik at han kunne vise det frem.

Saturday, October 24, 2009

Gutta tegner

Jeg har nå skrevet tidligere om guttas flotte tegneblyanter. Her er et lite nærblide av noen av dem. Temmelig morrsomme. Gode å holde i for Aspen også. Her er noen bilder av gutta der de sitter i dyp konsentrasjon. Det varer jo ikke så lenge før de skifter aktivitet, men Aspen liker å sitte litt mer enn August ser det ut som. August har begynt å tegne litt mer former og Aspen liker å tegne med små bevegelser. Han blir veldig stolt når jeg skryter av han.





Akkurat nå sitter de å ser på en film vi fikk i siste pakke fra Norge. Gurin med reveropa. Den er fin og akkurat passelig skummel. Jeg benytter tiden til å lese email og skrive en liten notis her. Aspen liker ikke at jeg skriver på dataen. Han kommer å drar i meg og vil at jeg skal gjøre andre ting. Hvis ikke romstrerer han rundt alene. Da går han i kjøleskapet. Der begynner han å ta ut ting. Egg, brød eller melk. Han leter etter ting han kan spise. Han liker også å gå på badet for å se om det er noe der han kan finne på. Det er helst toalettpapiret som blir rullet ut der. En annen ting begge gutta liker er en bok vi har. Det er en bok om kroppen. Den viser tegninger av alle kroppsdeler, muskler, celler og bakterier. Det en en voksenbok, men en gang tok Keith den ut og viste den til gutta. De satt å snakket om hjernen, magen og tarmer, og nå er dette en av favorittene til gutta. De tar den frem titt og ofte og peker og spørr. I går måtte jeg sitte og fortelle August hva alle bakteriene het og gjør. Jeg vet jo ikke alt (det står jo på latinsk) så det ble mye feber og vondt i magen svar.


August er ikke helt i form i dag. Han føler seg litt kvalm. Prøver å få i han litt mat, men han er småspist. Det blir vel en rolig lørdag tenker jeg.

Thursday, October 22, 2009

Travle dager


Det er ikke alltid like lett å få tid til alt i disse dager. Vi har det utrolig travelt. Ikke så mye p.g.a. jobb, men mer p.g.a. for lite jobb. Det ser ut til at vi muligens får et par større prosjekter så vi kommer oss igjennom vinteren, men vi burde ha et par til så nå står vi på for å finne noe.

Gutta har nå det bra. De sitter her med frokosten sin nå. Frokostblanding går det på her i huset. Her i USA er det vanlig med søte ting til frokost, så mange bruker å kjøpe doughnuts til frokost. Doughnut og kaffe. August liker jo det godt, men det får han ikke ofte. Den på bildet hadde han da Aina var her.

Wednesday, October 14, 2009

Saturday, October 10, 2009

Togbanen





Bare et par bilder her i dag. Jeg hjalp gutta med togbanen deres. De liker at jeg hjelper til. August ville ha en stor bane, så da ble det det. Aspen liker å bygge også. Thomas og vennene hans er populære her vet dere. De leker nå fint sammen bare banen er stor nok.

Friday, October 09, 2009

Tante Solveig har strikket til Elea




Jeg fikk noen fine bilder fra May Britt av Elea i sin nye genser. Den har selvfølgelig tante Solveig strikket. Kjempefin jente i nydelig genser.

Thursday, October 08, 2009

Kjøkken innstallasjon

Her er et av husene vi jobber i for tiden. Dette huset er designet av en kjent arkitekt her i Seattle. Deler av fasaden til huset skal ha eføy voksende over seg. Her borte vokser jo denne planten hele året, siden vi ikke sliter med særlig kalde vintre.


Her er kjøkkenet vi holder på å insallere. Det skal bli flere bilder når vi blir ferdige.


Eierene samler på kunst, så dette er deres galleri gang. De har et stort rom i kjelleren som har navnet kunst oppbevaring.
Her er utsikten. Vannet som dere ser er Lake Washington og ligger bak Seattle mot øst. Tomten til Eierene har egen brygge og cabana ved vannet.
Her er husets bakside. Nesten hele veggen er vindu, og det er nå fint med utsikten de har. Jeg får lure til meg noen flere bilder senere. Eierene er veldig koselige, og de har nok penger. De skal blant annet til New York for å kjøpe stoler. Livsstilen til enkelte mennersker er veldig fjern fra vår, men vi er glade det er folk der ute som er villige til å bygge slik at vi har jobber.

Tuesday, October 06, 2009

Aspen hjelper pappa



Her er et par bilder av gutten. Han vil jo av og til hjelpe til. Han er veldig flink. Han kaster sine egne bleier i søppela. Han liker å rydde bordet. Det betyr at alt blir kastet på gulvet. Han liker å støvsuge og vaske. Han kan avfryse kjøleskapet, og er flink til å handle. Han bruker å ta en handlekurv og bære den helt alene. Han kaster nå oppi det som ser litt gøy ut også. Her er han iallefall veldig interesert i en husplan som Keith holder på å gi et anbud på. Vi bruker jo å få slike husplaner og telle opp alt som vi skal gjøre og gi et nummer til byggerene hva prisen vår er. Keith har blitt veldig flink til å gjøre anbud. Det er godt for jeg er ikke så flink. Obs Aspen leker med eggene. Må gå.

Saturday, October 03, 2009

Avfrysing av fryseboksen igjen



Nå har isboksen vår snødd inn igjen. Jeg skrev tidliger om vår fryseboks som ikke er helt god. For et par dager fant Aspen en liten hammerlignende ting og gikk bort til kjøleskapet. Åpnet den og frysedøren og prøvde å hamre litt. Han syntes det var på tide å fikse boksen. Som dere ser er den snart full igjen. I dag før gutta sto opp banket jeg ut snøen, så nå er isen borte igjen så lenge det varer...

Friday, October 02, 2009

Tante Solveigs strikkede gensers nye bruker



Måtte bare sette inn noen bilder jeg tok i dag av Aspen i jakka han nå har arvet av August. Jeg skal bruke den mye nå i høst, så jeg regner med at dere får se flere bilder med den på. August passer den også, så de får dele den litt. Bildene ble kanskje litt like, men jeg satte dem inn uansett.
August og barnehagen hadde det gøy på tur. Det gikk greit, og de så mye rart. Han har ikke snakket så mye om det, men jeg regner med at jeg får noen historier fremover. Må gå nå. Aspen holder på å tømme kjøleskapet. Alt er plassert på gulvet. En kan ikke ta øynene fra han alt for lenge. Han er en liten Emil. Nå henger han i snora til rullegardina. Alltid noe på gang.

Et kjøkken vi har installert


Tenkte at jeg skulle begynne å sette inn noen bilder fra jobbene våre fremover også. Jeg og Keith var innom denne jobben for å se på det ferdige produktet (og få betalt) denne uken. Vi installerte dette kjøkkenet for et eldre ektepar. Det var igjennom en bygger, og jobben gikk greit. Utrolig at to mennesker trenger så mye skapplass. Bak noen store dører gjemmer fryser og kjøleskap seg også. Det er mange som vil at hvitevarene skal bli en del av skapene her borte.

Ellers har vi hatt litt gråvær denne uka, men i helgen og neste uke skal sola være her igjen. Jeg har vært veldig kald i et par dager nå, så gleden var stor da skyene forsvant i dag og sola kom frem.
Aspen liker seg hos sin nye dagmamma, tror jeg. Han snakker nå ikke så mye, men han har ikke noe imot at jeg drar fra han. Skal ta bilde av han i dag siden det er første dag han har på seg en strikket jakke som tante Solveig laget til August i fjor. Han har nemlig vokst fra alle som han brukte i vår. Det var veldig trist å oppdage det. Gutten har vokst.
Augsuts barnehage har vært å sett på brannbiler i dag, så jeg regner med at jeg får oppdatering når jeg henter han.