Tuesday, December 29, 2009

God Jul

En litt forsinket julehilsen fra oss her i Seattle. Her borte er nå julen over siden den varer bare en dag. Det er utrolig trist. Alle er tilbake i jobb, og nå er det nyttårsaften som planlegges. Vi skal nå ha juletreet oppe litt til, og prøver å forlenge romjulen litt, men vi er nå i full jobb vi også.

I år som i fjor måtte vi ta bilde sammen med julenissen. I år kledde jeg gutta opp i bunadene sine, som de passer ennda. Vi fikk masse oppmerksomhet der vi ventet i køen. De var nå så fine. Da de kom på fanget til nissen ville ingen av dem smile. Vi slapp nå grinebilde i år. Aspen var alvorlig og August bare beit seg i leppene. De skulle jo si så mye til nissen, men ble litt stum foran mannen.

Saturday, December 19, 2009

Nye sko

Aspens Keen sko
August Merrel sko

Jeg fikk julegave fra Mamma og Pappa til gutta, og jeg kjøpte blant annet sko til dem. Vi har begynt å bruke dem allerede. Har litt problemer med å kjøpe vintersko her borte. Det er liksom ikke kaldt nok til skikkelige vintersko og ikke varmt nok til å bare ha joggesko. Etter å ha snakket med noen som jobber i skobutikker og lest litt på nettet valgte jeg å finne sko som har tykke såler og tåler vann. Hun som jobbet på butikken fortalte at med slike sko og sokker av ull er vi godt rustet for vinteren her i Seattle. Vi har mange Ullvang sokker, så guttas føtter har det bra nå. Jeg er alltid kald på beina selv, så jeg ordnet meg sko med tykkere såler og sokker av ull også. Jeg holder meg varm nå, og det er deilig.
På ekstra våte dager har vi jo fine støvler til gutta, så da kan vi gå ut å hoppe i søledamer, og om det blir snø igjen i år nøyer vi oss med korte besøk ute.

Thursday, December 17, 2009

Flere bilder av gutta

Jeg tok nå noen flere bilder av gutta da vi var i Carnation, og her er de.



Vi har vært ute å gjort noen juleting de siste dagene. Keith ble ferdig med skolen for i år i går. Det var deilig for vi har hatt mye stress med avsluttende oppgaver og slikt. Det er mye modellbygging, og i kveld skal vi til en modell brennings fest. Klassen hans skal møtes og brenne alle modellene de har bygget. Det blir gøy.

I går var vi på en sjokoladefabrikk. De har utrolig gode sjokolader, og en kan være med på en rundtur i fabrikken. I går hadde de en utstilling av pepperkakehus, og masse smaksprøver av sjokolade. Theo heter merket (www.theochocolate.com/) . De er organiske og litt dyrere enn all den dårlige sjokoladen de selger på butikkene her borte. Melkesjokoladen til Theo smaker omtrent som norsk melkesjokolade. De har også mange andre smaker, så i går smakte vi til vi alle følte oss kvalme. Min favoritt ble melkesjokolade med vanilje. Aspen ville til slutt ikke ha mer. Han ville bare drikke vann. August ville selvfølgelis bare ha mer og mer. Pepperkakehusene var bygget av forskjellige arkitekt kontorer i Seattle og var utrolig flotte. Kjedelig at jeg glemte kameraet hjemme.
Kvelden før var vi over til slusene. De hadde en julebåt gående igjennom og de hadde et kor på båten som hadde en 20 minutters konsert mens de gikk igjennom slusene. Passelig lengde for gutta. Julenissen var selvfølgelig om bord, så gutta vinket mye til han.

Ellers skal vi over til Keiths foreldre på søndagen for å bake julekaker. Jeg har skoldet mandlene til marsipanen jeg skal lage, og kjøpt inn et pepperkake hus vi skal pynte. Ovnen vår er så dårlig at jeg ikke kan bake i den, så alt blir enkelt her i huset. Vi skal også ha en bakedag sammen med Lisa, vår nabo. Regner nå med at jeg lager karameller også. Det blir litt travelt fremover, men her borte er ikke ting så høytydelig. Det er ingen krav om 7 sorter og slikt. Vi fikk forresten pakke fra Norge med lefser (baket av tante Solveig), men jeg regner med at den forsvinner før jula er her. Her borte er nå jula omtrent over den 25ende, så ingen 12 dagers jul her. Jeg skal nå se om vi får satt opp juletreet til helga, og her har vi det oppe til uka etter nyttårsaften tenker jeg. Det er ikke vanlig her borte. Her blir de satt opp i begynnelsen av Desember. August har allerede spurt om juletreet ikke kommer snart, alle andre har juletre...

Tuesday, December 15, 2009

Carnation

På lørdagen var vi på tur hele familien. Vi dro til et sted 45 minutter utenfor Seattle. Carnation heter stedet. Det var et hus der vi skulle se på. Mulig vi skal gjøre alt snekkerarbeidet der. Huset ligger inne i skogen med en stor tomt, så jeg og gutta var utenfor å lekte. Det er jo ikke så ofte vi kommer oss ut av byen. Det var kaldt, men vi koste oss nå allikevel. Gutta ville ikke ha ytterjakkene på seg, så jeg fikk mange fine bilder av dem med strikketklær fra tante Solveig.

Vi klatret, knuste is, lekte gjemsel og sisten. De hadde også husker der så vi husket litt også. Basketball bane hadde de også, så vi lekte litt med ball. Da vi ble kalde gikk vi inn å varmet oss litt, men gutta ville fort ut igjen.













Monday, December 14, 2009

Flåklypa Grand Prix

I går tenkte jeg å se på film med gutta. Flåklypa Grand Prix. Det var da jeg fant ut at begge gutta er redd for Emanuel Desperado. De ser bort fra Tven, og ble litt grinete. Ville at jeg skulle sette på noe annet, så da gjorde jeg det. Vi får ta frem denne filmen når de ikke er redd denne gorillaen.

Monday, December 07, 2009

Bestefar har bursdag

I dag var det bestefars bursdag. Jeg spurte August hva han ville si til bestefar på bursdagen hans og August svarte Happy bursdag. Det går litt på Norsk og Engelsk her borte.

I dag pakket jeg inn julegaver som skal til Norge. Det var koselig. Det blir at jeg sender dem i morgen tenker jeg. Det ble for sent til å nå posten i dag. De kommer frem håper jeg.

Vi har nå advenslysestaken fremme, men det er vanskelig å hole fyr på lysene siden Aspen bare vil blåse dem ut. August syntes det var koselig med lys på bordet mens han spiser middagen i dag, som består av blandt annet fiskepinner.

Ellers er ikke Jul på månetoppet så veldig morrsom for gutta. Vet ikke om de klarer å sette seg inn i historien helt. Vi trenger litt forslag på hva vi skal vise til neste år. August sitter nå rolig å ser på, men vil helst se noe annet. Aspen klarer ikke å sitte rolig. Han sitter nå rolig til Mamma mø og Barney (en lilla dinosaur), så jeg vet at kan om han liker det han ser på.

Friday, December 04, 2009

Tv slavene mine

Noen som husker denne serien?



Jeg har noen bilder fra tidligere som jeg ikke har fått satt inn ennda. Det er vel på tide at de blir publisert. Vi har ikke kabel eller antenne her i huset vårt, så vi får faktisk ikke inn en eneste tv kanal. Jeg er egentlig glad for det for det er mye dritt på tven her borte, og den blir avbrutt av reklame stadig. Ketih og jeg ser på tv på dataen om vi føler for det. www.hulu.com , der finner vi tv programmene som vi liker. The office, Smallville og the Family guy med mere. De har også flere dokumentarer, og andre show. Innemellom ser jeg på litt norsk tv også.
Gutta elsker å se på tv. Keith er bekymret. Jeg mener nå at de ikke ser så alt for mye. Nå i desember har jeg ordnet med en tv julekalender (jul på månetoppen), så da blir det barnetv hver dag. Ellers ser de kanskje en film eller noen episoer av Elias eller Postmann Pat annenhver dag. Vi har en liten samling av filmer med Norsk tale. Det blir kanksje litt kjedelig å se de samme filmene flere ganger, men jeg har ennda ikke fått noen klager. Vi finner nå innemellom noe på dataen også, og så må vi nå leie litt engelsktalende filmer også. Båndi kaller Aspen det når han vil se på barnetv.

Thursday, December 03, 2009

I bilen



Her har dere noen bilder av gutta, og vi er på vei ut.

Desember er i gang, og da er det bare å begynne å planlegge jula. Vi skal over til Keiths foreldre. Planen er at Keiths yngste bror kommer opp fra Florida med kone og datter, Ashley. Keiths mellomste bror og kone bor i området, så vi feirer med dem også. Jeg har tilbudt meg å lage julemiddag på juleaften. Det blir da svineribbe. Skal bestille den hos Scandinavian specialty, en Norsk butikk her. Har allerede kjøpt inn surkålen for jeg vil ikke at de skal gå tom. På kvelden før leggetid skal vi levere grøt til nissen på låven, og sette frem cookies og melk til den andre julenissen. Det blir så pakkeåpning den 25ende. Vi må nå mikse litt vet dere. Siden August tror på julenissen må vi gjøre det slik.

Her borte feirer en litt jul hele desember. Etter middagen den 25ende er det liksom over. Da er det nyttårsaften en venter på. Desember måned er full av aktiviteter, så vi skal nok få med oss noen av dem og fortelle dere om dem. Vi skal nå besøke nissen, og se på mange julepyntede hus. De har en pepperkake hus utstilling og en dag hvor de har julekor konkuranse nede i sentrum. Hver dag har de snøfall i et kjøpesenter osv. Det blir gøy å finne ting vi kan finne på.

Tuesday, December 01, 2009

Julebilde

Vi fikk et julebilde fra vår venn Jim. Han var forloveren til Keith. Det er han som har briller, og står bak sin gravide kone. To av jentene på bildet er hans døtre. Phoenix (vet ikke om jeg stavet navnet riktig) er eldst og er hans kones datter, mens de har Rain (som er midt i bildet)sammen. Resten av gruppen er hans svigerforeldre og Annetts to søstre med famile. Jeg syntes bildet var veldig morrsomt, så jeg ville gjerne dele det med dere.
Keiths mor skal ha oss alle til fotografen i romjula. Jeg får se om jeg får overtalt henne til å gjøre noe morrsomt også. Er det noen ideer der ute tar jeg gjerne imot dem.