Tuesday, June 29, 2010

Barnehage for alle

Her er et lite bilde jeg tok på vei til barnehagen på mandagen. Dette er første gang de begge er i samme barnehage. Det gikk greit, men Aspen har litt problemer med å la meg gå. Vi jobber med saken. Trodde det skulle gå bedre når August er der, men de er ikke på same gruppe. August er sammen med de større barna i klasserommet ved siden av Aspens gruppe. Lærerene sier at Aspen stikker av bort til dem flere ganger om dagen. Aspen ville ikke ta med seg teppet sitt heller i dag, så jeg tror det er luren de tar som ikke frister. Han gikk bort til madrassene pekte å sa No this, da vi kom til barnehagen. Da jeg hentet dem lekte de sammen ute. De hadde begge hatt en fin dag.

Monday, June 28, 2010

Vår venn i parken

Lørdag satt jeg og gutta i parken og spiste doughnuts og drakk sjokolademelk til frokost. Måtte kose oss litt. Da kom denne krabaten bort og han fikk smake et par biter av oss.

Thursday, June 24, 2010

Barnehage oppdatering


Her er Affen da vi hentet han. Han ser temmelig sliten ut. Må fortelle at han sloknet 5 minutter etter at vi kom hjem.

Jeg har nå hentet lillegutt i barnehagen. Han så ut til å ha hatt en flott dag. Da jeg og August kom var han ute å lekte sammen med en av Augusts kamerater. Gutten hadde på seg de samme klærne, så han må ha klart å gått på do. Han var nå møkkete, så jeg regner med at han hadde fartet rundt.
Jeg spurte den ene tanten hvordan det gikk, og hun sa at han hadde vært fin. Han hadde vandret over til den andre siden hvor de større barna var flere ganger, så de måtte hente han ofte. Ellers hadde han ikke sagt mye. Han hadde vært med på aktivitetene, men vært stille. Han blir stille når han har nye mennesker rundt seg, så det var vel forventet. Ellers hadde han spist lunsj og hvilt sammen med de andre barna.
Han var blid da vi kom, men han løpte ikke mot meg slik August gjør når jeg henter han.

August og jeg koste oss sammen i dag også. Vi var på biblioteket, hvor han fikk spille spill på dataen. Han lånte også en bok og et par filmer. Etterpå dro vi til en park hvor vi spiste lunsj og leste litt i boka. Det var vært en kjempefin sommerdag med 23 grader, så dette var min første dag i skjørt.

Første dag i barnehagen

Litt kjedelig at bilde ble litt uklart, men jeg tok bare et med mobilen i dag.

I dag er det Aspens første dag i barnehagen. Han er også uten bleie. Vi har nemlig drevet aktivt med å få han uten dem. Det har gått fint. Han hadde et uhell i går, men ellers har han sagt ifra når han må på do. Jeg er litt bekymret hvordan det vil gå i barnehagen siden har er litt stille med nye mennesker. Jeg fortalte han at han måtte si ifra til lærerene sine og jeg pekte og viste han hvem de er. Han kjenner jo alle fra før siden dette er Augusts barnehage også. Augsut er ikke der denne uka og resten av sommeren er han i en annen gruppe. De kommer nok til å se litt til hverandre allikevel tenker jeg.

Avleveringen gikk greit, og jeg er spent hvordan dagen gikk. Skal nok gi oppdatering.

Her er min større engel, som er sammen med meg i dag. Han er våken nå. Sitter å spiller et spill på mobilen min.
Augusts barnehage har hatt to dager stengt, så han har leket med Aspen. De har vært flinke til å leke sammen. Her om dagen satt de å lekte med Playmobil. August drev å satt sammen forskjellige ting. Aspen er ikke flink til dette ennda. Så August satt å bygget opp sakene sine. Aspen fant en hefte med bilder av forskjellige playmo ting. Han begynte å peke på bildene for å vise Augsut hva han skulle bygge. August som ikke hadde disse tingene brydde seg ikke så mye om Aspen og fortsatte med det han holdt på med. Aspen fant nye bilder og pekte. Det ble vel litt masing for Keith brøt inn å spurte August om han ikke kunne bygge disse tingene for Aspen. August sier da til sin far at han kan gjøre det om han får dem til Jul.

Monday, June 21, 2010

Lek med leire

Av og til blir vi med Keith når han skal gjøre forskjellige ting, og av og til tar ting litt lengre tid enn planlagt. Jeg har lært dette, så jeg har små aktiviteter gjemt både her og der for gutta. I bilen har jeg en boks hvor jeg har noen juice bokser samt kjeks og andre små ting vi kan spise. Jeg har også uteleker som et par baller, spader og bøtter samt kritt vi kan tegne på bakken med. Jeg har små bøker, tegneutstyr, klistremerker, tatoveringer og andre leker. Jeg har til og med litt leire. Da vi var med Keith på skolen kunne vi dra frem den siden bordene der er fine å sitte på å lette å vaske. Gutta koste seg lenge med den.
Det gikk mest på å lage små slanger og plasser de kunne sove på.

Denne gangen var vi med Keith da han skulle bruke laser printeren på universitetet. Rett utenfor rommet der han var er det en liten cafe, som var stengt da vi var der. Her bruker mange studenter å sitte å ha sine prosjekter eller bare for å snakke. Flott for oss for da trengte vi ikke å være kjempestille. Vi hadde vært på butikken også å kjøpt sjokolademelk, så gutta koste seg ekstra mye.

Saturday, June 19, 2010

BFG skuespill

Aspen
På torsdagen var det skuespill fremføring i barnehagen. Denne produksjonen var i sammarbeid med etter skoletid gruppa. For å si det som direktøren i barnehagen så fint sa det, så handlet denne fremføringen mer om prosessen enn fremføringen. De fleste var jo temmelig unge, og de litt eldre hadde vel for mange replikker å huske så de hadde manuskriptet i hånden. Når replikkene deres skulle fremføres så vi nå ikke lengre fjeset deres for det ble dekket med et stort manuskript.
Det var godt at et ikke varte for lenge for å si det sånn.

August var en kjempe sammen med de på alderen hans. De fremførte noen replikker i kor. De hadde gjort det slik at læreren sa replikkene høyt og så repiterte alle barna. Dette var vel et av de bedre innslagene siden vi alle hørte og så hva som foregikk. August som sto fremst ble vel litt flau så han hverken gjorde bevegelsene eller sa noe. Han bare stå å så ut på forsamlingen som var en stor gruppe siden alle foreldre hadde møtt opp. Da jeg spurte han om fremføringen etterpå sa han at han ble sjenert. Det plaget han ikke at han ble sjenert, så kanskje han vil bli mer aktiv neste gang. Vi får se. Jeg klaget vel litt til Keith etterpå at jeg hverken skjønte historien eller syntes ungene hadde øvet nok. Jeg husker min egen barnehage fremføring og jeg hadde lært meg alle replikkene. Jeg kunne jo ikke ha manus siden jeg ikke kunne lese. Han lurte på om jeg hadde forventet meg en Hollywood produksjon. Jeg får si som sant er at jeg hadde vel det. Jeg er jo tross alt i USA og jeg har sett mange filmer om slike fremføringer. De er nå ikke så høytydelige her så jeg får vel bare lære å like slike fremføringer for jeg regner med at det blir mange slike fremover. Bildene under er tatt utenfor og August har fortsatt sin kostyme på.
August

Thursday, June 17, 2010

Graduation 2010


Det ble spilt musikk når ungene kom ut i sine kapper.

August hadde avslutning i barnehagen. Resten av sommeren skal han være sammen med de større barna og ha Summer camp. Til høsten begynner han på skolen. Det første året er kalt Kindergarden. Tror det året er mer å lære gjennom lek og prøve å få barna i klassen mer på samme nivå før de begynner i første klasse. Det blir nå et stort skritt for August siden han skal begynne på ny skole. Her er noen bilder fra den ofisielle avslutningen i barnehagen.
De gikk foran å satte seg fint ned på stolene som var satt frem.
Hovedlærerene deres ønsket oss velkommen og fortalte oss hvor flotte alle er. Etterpå fikk de alle en diplom og lærerene forklrte litt om hver enkelt elev og hvilken rolle de har i gruppen. August er Cool as a cucumber. Vi fikk fortalt at han aldri gråter og han er en kul fyr.

De fikk diplomer og her er gutten sammen med lærerene sine Brandon og Anna.
Til slutt et flott bilde var vår lille gutt som blir større og større for hver dag som går. Gratulerer med dagen din gutte.

Etter den flotte og søte sermonien sang ungene et par sanger. Etter underholdningen hadde vi mat og drikke. Alle koste oss litt sammen før vi gikk hjem. Jeg tror Aspen koste seg mest for jeg tror han lurte seg bort å spiste masse småkaker uten at vi så han.

Monday, June 14, 2010

Aspen med briller


Bare et lite spørsmål i dag. Hvorfor setter Aspen alltid solbrillene mine opp ned når han prøver dem?

Friday, June 11, 2010

Travle tider

Vi har hatt det travelt her etter at vi kom hjem. Keith holder på med sin eksamens uke, så han har nesten ikke sovet siden vi landet her i Seattle. Jeg har vært litt støttespiller også, så har vært litt for lenge oppe også. Det betyr at jeg nå er forkjølet. Mye hosting, så jeg drikker urte te og spiser hals pastiller. Jeg har nå hatt tid til å farte litt med guttene også. Her er vi over gata der vi bor. Gutta kaller det boat park siden det er så mange båter som går igjennom slusene her.
Her i trappa liker guttene å sitte for her kan de kaste stein eller kjenne på vannet.
Denne bakken er flott til å rulle for de to.
Keith og jeg var litt opptatte en kveld. Lot vel gutta få holde på med sitt litt for lenge uten å finne ut hva de drev med. Da jeg tittet hva de drev med hadde de klistremerker utover hele gulvet. Slike klistremerker som var vanskelig å få opp. Det ble litt ekstrajobb for mor.
Kosegutten
Her er bilde fra i dag. Vi var på cafe besøk. Keith kjøpte smultringer til oss alle. Gutta likte det.
Neste uke skal August og barnehagen hans ha et skuespill, og her er plakaten deres. Det skal bli spennende. Gleder meg til å se det hele. De har øvet en stund. Tror August kanskje har mistet litt av øvingen siden han var i Norge, men han holder vel på å bli oppdatert nå. Han snakker nå iallefall mye om BFG til oss.

Dette var nå en liten oppdatering fra oss her borte. I morgen er Keiths siste innleverings dag, så da regner jeg med at vi får det litt mindre stressende her i sommer. Mye jobb blir vel kanskje uansett, men vi skal nå kose oss også.

Friday, June 04, 2010

Vi er tilbake igjen


Tilbake i storbyen igjen. Flyturen med gutta ble litt slitsommere enn jeg tenkte. P.g.a. at British air streiket ble mitt fly fra Oslo til London kanselert. Jeg fikk den erstattet med et SAS fly. Det betydde at jeg måtte opp til nattflyet 06:30 fra Kristiansund til Oslo for å nå morgenflyet til SAS som tok meg til London. Derrifra dro jeg med British Air til Seattle. Selvfølgelig begynte jeg med pakkingen litt for sent, så jeg kom meg sent i seng kvelden før også. Gutta var ikke å få i seng heller, så vi var en trøtt gjeng på Kværnberget. Turen til Oslo gikk greit, og vente tiden der gikk greit også.
På gardemoen lekkte nemlig gutta med dette flyet. August prøvde å komme i kontakt med en Norsk gutt, men han ble litt skremt av min engelsktalende engel. På flyet til London sov Aspen, og så fort vi kom oss i luften på flyet til Seattle sovnet August. De byttet dermed om å ha våkenvakt, så når jeg ville sove ble jeg konstant vekket.
På Heathrow skulle gutta få kjøpe en liten leke siden de hadde vært så flinke. Jeg fant nå ingen lekebutikk, men en butikk full av Britiske suvernirer. De valgte seg hvert sitt sett medet fly og noen biler. Jeg fortalte gutta at de måtte vente med å åpne eska til vi satt et sted. Jeg snudde meg så å betale og da det var gjort var Aspen borte. Jeg ropte på August og fortalte at han måtte holde et øye med broren, men han var i sin egen lille verden. Jeg sprang ut og der så jeg Aspen mellom stolene. Han hadde funnet sitteplasser til oss alle. Gutten ville leke.
Vi var slitne alle mann da vi kom til Seattle, og det var godt å bli plukket opp av Keith og kjørt hjem. Dagen etter en lang natt med masse soving var alle i form igjen.
Jeg har nå pakket ut, og ble litt trist da jeg oppdaget at jeg hadde glemt brunosten. Ellers kom alt helt med tilbake.