Sunday, August 29, 2010

Ballard Foodbank

Jeg husker ikke om jeg har fortalt om en jobb vi gjorde gratis for Ballard Foodbank her for en måneds tid siden. Uansett så er jobben ferdig (nesten). For to uker siden var vi invitert på middag der siden de var så glade for jobben vi hadde gjort. Nå lurer kanskje noen på hva en Foodbank er for noe, så jeg må vel fortelle det først. Det finnes Foodbanker spredt over hele USA. Her i Seattle er det flere av dem. En foodbank samler mat og har en matbutikk der de gir mat til de som ikke har råd til mat. Denne organisasjonen er ikke statlig, så de er avhengige av donasjoner fra privat personer, matbutikker og andre organisajoner som gir penger. Ballard Foodbank har vært lokalisert i et gammelt hus som hadde mange problemer. Dårlige frysere og rotte problemer. De var så heldige å få nye lokaler. To byggere som vi jobber med organiserte tilretteleggingen av det nye lokale og vi ble spurt om vi ville hjelpe til. Våre ansatte var villige og ga bort noen arbeidsdager for å hjelpe til med dette prosjektet. Ballard foodbank har sterk støtte i bydelen sin, og får masse mat fra matbutikker i området ved siden av at de samler inn mat og penger.
Under middagen vi var på snek jeg meg litt rundt og tok noen bilder slik at jeg kan dele dem med dere. Jeg tenker forresten på å donere litt av min tid til å hjelpe til i Foodbanken også.






En lokal kunstner hadde laget denne veggen, men navnene til alle som hadde vært med på å pusse opp lokalet.

Jeg syntes det var veldig morrsomt at vårt snekkerfirma, Abacus Fine Carpentry ble plassert rett ved siden av Bill Gates. Her er navnene til de av våre snekkere som var med å donerte sin tid. De var veldig stolte selv når de så at de fikk navnene sine opp på en tavle.
Jeg skrev at vi var nesten ferdig med å donere vår tid. Jeg skal lage et veggmaleri på de grønne dørene i dette bildet. Oppdatering kommer siden.
Her er butikklokalet. Det fungerer slik at de som skal ha mat må stå i kø eller få et nummer. De får komme inn i grupper. De handler det de trenger og så får neste gruppe komme inn. Jeg var der nede på en dag de var åpen. Det er jo litt trist når en ser barn stå der sammen med sine mødre for å komme inn. Det var også flere eldre mennesker. Det snodige var at flere spurte meg om jeg jobbet der. Jeg passet vel av en eller annen grunn ikke inn i gruppa som ventet på å få mat.

Her ser dere mer hva vi gjorde. Alt av treverk og dører ble satt inn av våre snekkere.


Jeg har som sagt fått ny brukt telefon og den har et kjempeflott kamera. Jeg tar derfor mange bilder og nå må jeg prøve å få satt inn noen.

Disse er fra forrige helg da vi hadde vår venninne på besøk. Etter frokosten på the Dish dro vi til vårt hus og hadde kake og is på taket.

August, Keith, Aspen, Lisa og Kerri.

Etter kakene dro vi til et sted som heter Bedrock. Dette stedet har alt av stein og glass. Det er et sted hvor en drar hvis en skal lage mosaikk. Fjellet bak er en mini kopi av Mt. Rainer og er laget av glassbiter. Mt. Rainer er vår lokale fjelltopp som er en aktiv vulkan.

Thursday, August 26, 2010

Treåringen min



Vi skal feire Aspens bursdag i dag (27 August). Tenkt at gutten er nå 3 år. Jeg spørr han hva han vil ha, og svaret jeg får er cupcake (kake i muffinsform). Jeg spørr om han ønsker seg noe annet, men alt han vil ha er cupcake, så jeg regner med at vi drar til Cupcake Royal i morgen. Dette er det sted hvor de selger veldig gode cupcakes.

Wednesday, August 25, 2010

The Dish

Aspens French toast

Kerry, en tidligere nabo, som flyttet ned til San Fransisco var i Seattle på besøk i helga. Hun hadde satt av søndagen til å være sammen med oss og Lisa, en annen tidligere nabo. Vi bodde vegg i vegg da vi bodde i Lock vista appartments, som det heter.

Kerry er utrolig koselig og det var litt trist at hun flyttet så langt, men nå har vi nå noen å besøke der også. Hun bor forresten i en husbåt.

Vi møttes i huset vårt slik at hun fikk en liten omvisning. Etter det dro vi for å spise frokost. Vi dro til en plass som heter The Dish. Dette er et lite sted, men veldig populært. Bildene av maten er fra barnemenyen de har. Maten var god, så det er forståelig at de er populære.

Kerry og Lisa.

Augusts amerikanske pannekaker.

Gutta var meget fornøyd med maten sin.

Tuesday, August 24, 2010

Bildeoppdatering

Her kommer noen bilder som jeg har tatt i løpet av sommeren. De første er fra en av jobbene våre vi var å besøkte.

Temmelig stort hus. Jeg skal sette inn flere bilder fra denne jobben senere for å vise dere hva mange penger og ymse smak fører til.

En nabo hund som kom å lekte med oss.
Frokost i huset
Et kjøkken jeg og jentene satt sammen forrige uke.


Gutta sammen med naboen, Benjamin.


Etter legebesøk og fire sprøyter for August tok vi dem med på bakeri.

Leker i banken.

Tuesday, August 17, 2010

Liten fremgang

Som jeg har fortalt tidligere bor vi nå i vårt hus. Problemet er at vi også jobber med å sette det i stand. Derforhar jeg ikke hatt mye tid på å oppdatere her. Hver kveld vasker jeg og rydder ved siden av å prøve å bli ferdig med noe slik at vi har litt fremgang i vår oppussing. Det går utrolig sakte. Vi har en som hjelper til på dagtid, men han er noe av det treigeste som finnes. Triste greier. Jeg blir bare deprimert. Hadde jo lyst til å komme med oppdateringer her om vår fremgang, men når jeg kommer hjem til to nye fliser og litt pussing av en vegg er det ikke mye å snakke om. Problemet er at vi ved en feil betalte denne fyren for mye for noe han gjorde for oss tidligere. Fyren er blakk, så for å få igjen pengene våre må han jobbe for dem. Vi blir med andre ord ikke kvitt han siden har er så treig.

Gutta har det nå bra og trives godt i sitt nye hus. De har en lekekamerat i huset ved siden av og de har laget snarvei til hverandre allerede.




Måtte sette inn noen bilder av de fine gutta mine. De er tatt i løpet av sommeren. Har mange bilder på telefonen min som jeg skal sette inn etterhvert. Jeg har nemlig fått meg iphone og er lykkelig for den. Ei vi kjenner oppgraderte sin, så jeg fikk hennes. Min telefon smalt i bakken under flyttinga.

Wednesday, August 11, 2010

En liten oppdatering

Jeg vet ikke helt hvor jeg skal begynne, men vi er nå inne i vår andre uke i vårt hus. Det er kjempeflott bortsett fra at vi ikke har pakket ut. Vi har nemlig en del arbeid igjen. Vi har en som gipser vegger her og der og noe snekkring igjen. I morgen skal han pusse vegger, så da er det ikke lenge igjen til jeg kan male. Gutta syntes det var veldig flott å flytte. Jeg har ordnet med et midlertidlig rom til dem, så de har tumleplass. Nå lengter jeg etter at vi kan komme oss ut av boksene. Kjøkken var vi ikke så vi er ute å spiser hver dag. Det er ikke bra. Det er jo billig å gå ut her om en passer på hvor en går. Vi har spist pizza og burger et par dager, men har også funnet steder med litt bedre mat for helsa. Japansk mat en dag og masse meksikansk mat. I går var vi å spiste grillmat. I dag skal vi ha picknick i en park hvor det skal være konsert. Det blir bra. Ellers har vi også blitt invitert på grilling med venner, så vi har det fint uten kjøkken også. Neste uke skal naboene her samles til felles middag, så det blir koselig. Vi er forresten ikke det eneste huset i gata hvor det pågår oppussing. I går ga vi bort en dør til et ungt par som jobber i huset sitt. De har bodd i huset siden januar og pusset det opp samtidlig. Keith mener vi vil bli ferdig om et par uker, så vi får håpe det skjer.



Bilder fra en tur til en lekeplass


Under flyttingen mistet jeg telefonen min i bakken og den gikk i knas. Jeg har derfor vært nesten en uke uten telefon. I dag fikk jeg en telefon fra ei venninne. Hennes søster har oppgradert sin iphone og jeg fikk hennes gamle. Jeg er veldig lykkelig. Den er flott. Må passe på at den aldri får møte bakken på samme måte som min andre telefon.

Flyttingwen vår gikk forresten veldig treigt. Keith var i panikk siden han ville bli uten internett flere dager, så han hadde så mye som han måtte gjøre. Jeg begynte derfor å flytte alene. Vi leide en liten flyttebil (bilde over). Jeg begynte å fylle den opp på søndagen. Meningen var at vi skulle bli ferdig med flyttingen den dagen. Det skjedde ikke. Den nye planen var å bli ferdig på mandagen. Vi kjørte et lass og fylte den opp igjen, men da var det så sent at vi ble i leiligheten en natt til. Tirsdag var vi klar for å vaske leiligheten og siste lasset ble lasset inn. Uhaul, som vi leide bilen fra drev å ringte til Keith og Keith drev å forlenget leietiden.

Samtidlig som alt dette ble det jobbet på spreng for å bli ferdig i huset vårt. Vi vet jo at det ikke skjedde.

Så, nå er vi inne i vår andre uke, og selv om alt er kaos er jeg veldig fornøyd. Føler at vi har litt fremgang hver dag, selv om skrittene vi tar er mindre en en babys.

Monday, August 09, 2010

Vi har flyttet

Endelig har vi kommet inn i vårt hus, og endelig er vi tilbake på nett. Vi bor fortsatt med esker over alt siden vi ikke har flyttet inn i hele huset vårt ennda. Vi har nemlig snekkere her hver dag nå, så alt er støvete og under konstruksjon.

Jeg har sultne gutter her nå så dette er alt jeg har tid til nå. Jeg må gå ut å se om jeg kan lage mat. Jeg har ute kjøkken nå med kjøleskap. Vi har ikke skikkelig kjøkkengulv, men Keith sier at det blir neste uke eller om jeg er heldig denne uka.