Tuesday, December 28, 2010

Julenisse besøk 2010

Hvert år må vi besøke julenissen. August og Aspen tror veldig på han, så vi må være veldig forsiktig med hva vi sier rundt dem. Hører de ordet Julenisse (Santa) står ørene på stilk. Håper det varer et år til.

Turen ned til Santa skal jeg fortelle mer om siden. Jeg kaller han Santa siden gutta gjør det. Jeg har lært dem om nissene vi har i Norge. August synes det er litt urettferdig at vi har mange nisser i Norge. Jeg har fortalt at skognissene og fjøsnissene ikke kommer med julegaver slik som Santa. Jeg har fortalt at Santa kommer til Norge også, men vi var så heldig å møte han i Seattle.

På tur til Nissen ble vi møtt av en uteligger i nissedrakt. August ble litt forvirret, men fant fort ut at han var falsk siden han manglet tenner. Julenissen må nemlig ha tenner.
Vi ventet litt i kø før vi møtte karen fra nordpolen. Fikk servert cookies og varm cider mens vi ventet. Gutta var spente. Aspen drev å sa at han skulle sitte i fanget på grandpa. Han jublet og var spent. Må stadig fortelle han at det er Santa ikke grandpa.

Vi hadde tyvåpnet en julepakke fra Norge for anledningen. En myk pakke fra Tante Solveig. Jeg var nå litt klar over at det lå noe fint inni den. Myke pakker er ikke pop hos gutta, men når den også inneholder sjokolade er pakken godkjent. Jeg liker myke pakker og gensrene er flotte. Pakken hadde bukser også, så gutta hadde helt nytt anntrekk. Vi likte alle Mariusgenserene deres og fikk selvfølgelig masse kommentarer når vi ventet i kø. Alle likte genserne og syntes gutta var søte. De var jo det, og de var så flinke å stå i kø. Vi ventet jo i over en time, og det var mindre enn forventet. Denne Nisseplassen er nemlig den beste i Seattle (synes jeg). Santa tar seg tid til å snakke med barna. Han roper dem til seg med navn når det er vår tur. Forteller dem at de har vokst mye siden sist han så dem osv. Selv om køen er lang er det verdt det. Gutta får tid og blir ikke løftet opp og ned bare for et bilde. Ventetiden er bare med på å bygge opp forventingene. Nordstom Julenissen har aldri skuffet, så dette er plassen for oss. I fjor var vi i et annet kjøpesenter og fikk bekreftet at vi vil til Norstrom (som er navnet på kjøpesenteret til vår Julenisse).



Det ble, som dere ser ingen grining i år heller. Gutta var høflige og snille. Vi fikk tatt bilde sammen med Santa. Han klemte gutta og spurte hva de ønsket seg til jul. Aspen sa Dinosaur og August Spiderman. Nissen spurte om August ønset seg noe mer. Gutten fikk litt hjernteppe og tittet rundt i rommet. Han fikk øye på en fuglekasse, så det datt bare ut av munnen hans, birdhouse. Dagen etter fikk de åpne en pakke hver før vi dro til besteforeldrene. August sa da, mens han åpnet pakken, at han håpet det ikke var fuglehuset.

Gutta var begge fornøyd med besøket. Det er alltid stas å møte Nissefar. Vi får vårt bilde i posten på Januar, så jeg skal sette det inn senere. Bildene over ble tatt av Keith.

Friday, December 24, 2010

God jul

I skrivende stund er det juleaften der hjemme hos dere, mens vi her borte holder på å stå opp. Det blir vel mer riktig å si at jeg har stått opp, og resten av gjengen sover. Klokka er snart 11 og jeg har innser at jeg har noen syvsovere i min familie. Aspen var dårlig i går, så jeg ga han noe febernedsettende før leggetid, så jeg håper han har sovet av seg det værste. Vi har nemlig en fullpakket dag i dag.

Vi har ikke vært å tatt bilde med julenissen og hans siste dag er i dag. Planen er at jeg og August tar bussen ned sår i kø og ringer Keith når det er på tide at han kommer ned med den syke. Sånn er det når en venter til siste liten. Problemet er jo at Keith har vært limt til dataen for å skrive oppgave, og han ville så gjerne være med til nissen. Når en har tidsfrister med skole og jobb er det ikke bare bare å stå flere timer i kø (for det regner jeg med at vi må). Selv julene hvor vi har vært tidlig ute står vi i kø.

Uansett, på bildet over ser dere hvor vi skal. Hvert år bygger de et julehus for julenissen og hans hjelpere. De er ofte inspirert av en barnebok om julen. Der sitter nissen og tar imot alle barna. Det finnes andre nisser rundt omkring, men det er nissen her vi har hatt våre beste minner fra. Han har tidligere hatt tid til å snakke med gutta, gi de klemmer og vi kan ta bilder. Det har vært en fin opplevelse for gutta.

Videre skal vi pynte pepperkake huset vårt før eller etter vår kjøretur til Keiths foreldre. Jeg må også pakke inn de siste julegavene. Hører lyder oppe nå, så gutta er våkne. Jeg må vel opp å skjekke formen.

God jul til dere alle, så får jeg satse på å oppdatere med julenisse bilder snart.

Thursday, December 16, 2010

Tante Solveig har strikket igjen...





Desember måned er nå alltid en god måned. Her tikker det inn både julepakker og julekort fra Norge. Det er alltid godt med hilsener fra gamlelandet. Har så langt fått to store esker med julepakker, gotteri, blader og andre ting. Jeg elsker jo å lese litt ukeblader, og når jeg er ferdig går de videre til mine Norske venner her borte.

Jeg var nå ekstra spent på pakken jeg fikk fra Tante Solveig. Jeg begynte nemlig å strikke en genser til meg selv da jeg var i Norge i vår. Jeg strikket meg fast i løpet av tiden tilbake her i Seattle. Mamma tok genseren med hjem til tante da de var her. Tante fortalte at hun var ferdig med den og at den kom i julepakken. Den var kjempefin og satt bra. Den er god og varm og veldig konfortabel. Jeg fikk August til å ta et bilde av Mammaen sin, så bildet er her under.

Tante hadde også sendt med noen kjempeflotte julekuler, som nå henger på treet vårt. De er utrolig fine som dere ser på bildene over.


Monday, December 13, 2010

Gutta koser seg

Her er jeg og August ut på butikken en tur, og den lure gutten fikk overtalt mor til å sette seg ned litt og spise is. Det er vel viktig å ta seg tid til slike ting også. Han var nå meget fornøyd som dere ser.

Her er et skilt som butikker og resturanger bruker å sette frem når de må vaske gulvet og det blir vått. En må jo passe seg for glatte gulv her så en ikke blir saksøkt om noen glir. Mamma, jeg og Aspen var på Starbucks da mamma så dette skiltet. Hun spurte om jeg ikke kunne ta et bilde.
Jeg tok også bilde av gutten som kan kose seg. Han og Bestemor tok seg en kafe tur nesten hver dag til Starbucks, etter at Bestefar fulgte August til skolen. Aspen valgte seg en sjokolademelk, mens bestemor koset seg med kaffe. Gutten passet også på å få nogot attåt også. Han tok dermed med seg sakene sine til barnebordet. Satte seg ned med godsakene sine, og så igjennom bøkene som de har i en kasse ved bordet. Bestemor fortalte at gutten kunne sitte der lenge og kose seg. Hun kunne alltid ta det rolig med kaffen sin for Aspen hadde det ikke travelt.
Jeg måtte derfor være med en dag slik at jeg kunne ta et par bilder av de to.

Friday, December 10, 2010

Julekalenderen vår

Keith har en stor eksamens presentasjon på mandagen, så jeg regner med at dette er siste gang jeg får ta på dataen denne helgen. Jeg ville vise frem julekalenderen til gutta.

Tante Solveig har strikket alle posene eller sokker, som gutta kaller dem. Augsut har de grønne og Aspen de røde. Treet har både Marius og Bestefar vært med på å lage. Ideen til julekalenderen fant jeg i en julebok jeg fikk av tante for noen år siden. Om noen vil lage den selv kan jeg godt scanne inn fremgangsmåten og sende den over.

Her er årets innhold en blanding av leker og sjokolade, men kanskje mest sjokolade.

I fjor virket det som om sjokolade var det de ville ha i kalenderen (jeg blandet gotteri og leker), men i år liker de lekene godt. Jeg har vel funnet bedre ting tenker jeg. I år har jeg delt opp både lego og playmobil bokser, så de må vente i flere dager før de får fult sett. Jeg tenkte at det ville lære dem om å ikke få alt med en gang, men å vente, tålmodighet. Det gutta har lært, så langt er å klemme på posene slik at en kan finne hesten til rytteren eller hjulene til bilen. De er lure de to podene mine.

Snøvær

Jeg ligger på etterskudd med mine bilder. Vi hadde jo snøvær for et par uker siden. Jeg tror gutta likte tanken på å leke i snøen. August ville ut å lage snømann, men det var ikke så veldig mye snø ute. Bildene her er ikke fra historien under.

Gutta spurte så fint om de kunne få gå ut å leke i snøen. Det var klart jeg sa ja med en gang. Her er det ikke ofte vi har snø i hagen. Det tok meg 15 minutter å samlet sammen klær og kle på dem. Siden vi ikke har skikkelige vinterdresser tok jeg på regnbuksene deres utenpå inneklærne. De hadde vinterjakker, hansker og lue. Vi har ikke skikkelige vintersko heller, men vi har noen spesial lagede fleece sokker som trees inn i gummistøvlene deres. Det tok gutta 4 minutter å bli kald nok til at de ville inn igjen.

De fikk kastet noen snøballer og Aspens fjes så akkurat ut som på bildet under her.



Vel inne igjen var de to parkert foran ovnen mens de fikk varmen i kroppen igjen. Ikke akkurat viking gutter dette her. Nå har vi vanlig vintervær her igjen. Mellom 8 og 10 grader, og regn, regn og mer regn.

Wednesday, December 08, 2010

Oppdatering på 5 minutter




Det er travle tider her borte, men her kommer en kort liten oppdatering. Her er gutta på vei til en liten lekeplass som ligger rett ved der vi bor. De må jo av og til ut å løpe av seg litt energi.

August ramlet og slo seg, så han var sur resten av tiden på lekeplassen. Alt var feil, så det ble ikke så mange bilder av han denne gangen.


Gutten varmet nå litt opp igjen, så jeg fikk nå et lite bilde og beskjed om å ikke ta flere.
Mamma lurte på hvordan vinduet oppe ble, så jeg legger ved et lite bilde.

Ellers kan jeg fortelle at vi har pyntet juletreet her allerede. Det ble gjort i går. Jeg skal sette inn bilder senere. Aspen syntes ikke treet vårt var stort nok, så neste år lovet jeg han et større et. Vi skal jo feire jul hos Keiths foreldre, og der er det sikkert et stort tre kan jeg tenke meg.
Jeg har sendt mine julepakker til Norge, og må snart komme i gang med julekort. De kommer nok litt sent i år tenker jeg. Vel, vel en kan ikke få tid til alt.

Mine 5 minutter er over, så jeg håper å ha mer tid neste gang jeg setter meg ned.

Wednesday, December 01, 2010

Bilde oppdatering



Det må være travle tider her borte siden jeg ikke får oppdatert så mye. Setter derfor bare inn noen bilder nå, siden jeg bare har 5 minutter før jeg må haste videre.
Her er August på pære slang. Det var en plakat som sa at det var bare å ta, så det var ikke helt slang.

Gutta i badekaret før vi flyttet.



Kosegutta. Bildeserien er tatt i sommer før vi flyttet.
Her er de to podene utslitt etter en travel sommerdag. Savner sol og varme nå, men skal ikke klage vi har tross alt varmegrader.