Tuesday, March 29, 2011

Vår i været

Her er et lite bilde fra forrige sommer. August leker med Lukas. Jeg fant bildet på hjemmesiden til Kidsco, hvor August og nå Aspen går. Syntes det var fint, så jeg ville dele det med dere der hjemme.

Her borte har det blitt vår. Det er deilig. Blomstrene har begynt å spre sine flotte farger. Best av alt er at det er varmere. Det er vel på tide til å henge bort vinterjakka. Ingen flere hanskedager eller luer. Gutta er fornøyd også, og spørr stadig om det er sommer. De vil ha på seg shorts, men må nok vente litt til.

Her har vi fått litt utvikling i huset. Har nå to snekkere som har begynt på kjøkkenet vårt. Jeg skal få kjøkkenskap. Spennende. Ellers har vi vært på tur i helga, men det skal jeg fortelle mer om siden når jeg legger inn bildene.

Keith begynte på skolen igjen i dag. 11 uker med stress før sommeren er her. Det er da fri fra midten av juni til midten av september. Vi holder vel ute dette kvartalet også...

Friday, March 25, 2011

Sol


Vi har hatt noen dager med masse sol nå. Aspens barnehage tante fortlte at ungene har vært på natur turer hver dag i solen. Ungene klager over den skarpe solen. De går med nesten lukkede øyne. Hun fortalte meg at de er som små vampyrer alle mann og tåler ikke sol etter en lang og regntung vinter. Det er jo et skydekke over Seattle her på vinteren som det nesten aldri går hull på.


Når det er så skarpt ute er det fint med solbriller. Aspen synes det er greit å ha mine på når det skinner for mye som dere ser. Han springer rundt med dem, men de er nå litt store kanskje.

I helgen skal vi til Bellingham for å feire Keiths halvbrors 50 års dag. Søstrene tok litt feil i fjor og laget 50 års bursdag da også. Han ble litt fornærmet over alt styret på 49 års dagen sin, og vi håper alle han har kommet over det nå slik at vi kan feire 50 års dag igjen. Affen gleder seg til cupcake.

Wednesday, March 23, 2011

Liten oppdatering fra oss

 Her er en liten oppdatering med hva vi driver med her borte. Først en liten vaskebjørn historie. For to kvelder siden etter at jeg hadde lagt gutta gikk jeg ut av kjøkkendøra. Der rett ved siden av meg med hodet i mat avfallet var en stor vaskebjørn. Han var under en meter fra meg. Jeg skvatt slik at jeg hylte. Han tittet forskrekket ut av søppelbøtta opp på meg. Jeg hoppet inn i kjøkkenet og smelte døra igjen, mens han ruslet opp trappa til vår hage (et av bildene under viser bakhagen vår). Gutta, som ikke hadde sovnet ennda spratt opp og bort til vinduet. Der sto de med lommelyktene sine å lyste på vaskebjørnen. Keith kjeftet på meg og fortalte meg at jeg skremmer hele nabolaget med hylingen min.  Jeg gikk opp for å legge gutta igjen. August fortalte meg at han trodde at det var en cougar, mens Aspen sa at han trodde det var en tiger da de hørte meg.

Dagen etter sa Aspen at han skulle ha på seg nattskjorta si slik at han kunne skremme vaskebjørnen. Han hadde på seg skjorta over med ulven på magen. Gutta er klar for å passe på mammaen sin. Denne dagen så jeg vaskebjørnen igjen. Jeg hadde vært på butikken og kom hjem og der var han rett ved bilen min. Jeg tror han kjente meg igjen...


 Ellers har vi bygget et dukketheater for barnehagen til Aspen. Jeg har malt det. Gutta leker med det nå siden vi ikke har levert det ennda. Vi venter nemlig på scene teppet, som skal bli ferdig mot slutten av uka. Jeg skal sette inn noen fine bilder da. Dette ble bare en liten smakebit.

 Vi kjørte forbi denne trendy butikken her om dagen. Da hørte jeg fra baksetet (Aspen) at jeg må dra dit for han vil at jeg skal være pretty.

Her er Aspen en dag da jeg leverte han i barnehagen. Han liker å tegne og bygge ting. Vi skal ha foreldremøte denne uken, så det blir morrsomt.

Jeg har fått meg deltids jobb som Language specialist for Norwegian. Dette er min tittel. Jeg jobber for et firma som heter VoiceBox technologies og driver å oversetter et GPS system til norsk. Alt er litt hemmelig og jeg får ikke lov til å snakke om det. Produktet har kodeord på jobben også i tilfelle utenforstående får tak i dokumenter. De jeg jobber med er veldig koselige, og det er litt deilig å komme seg ut. Jobben kommer bare til å vare til jeg er ferdig med å oversette den Norske delen. Norsk er ikke så veldig populært vet dere.

Her er bakhagen hvor vaskebjørnen sakte klatret opp trappa og sto å ventet for å se om han kunne komme ned igjen.


I lekse hadde August å lage seg lesekrok. Her er kroken vi ordnet. Skiltet over laget han selv på skolen. Han var veldig stolt. Aspen liker kroken også, så det var litt krangling til å begynne med, men nå har det roet seg.

Slik går nå dagene. Keith er nå endelig ferdig med sitt kvartal, og har en uke ferie før det hele starter over igjen. Ikke så mye fred å få, men han rekker nå å få slappe litt av tror jeg. Våren har nå slått litt ror også, så i de siste dagene har det vært varmt og fint. Blå himmel og sol i dag. Krokus og påskeliljer blomstrer, så da blir det slutt på vinteren i år også.

Tuesday, March 15, 2011

Super tirsdag

 Dette kvartalet har Keith hatt skole fra 5:30 til 8:30 på tirsdagene. Gutta og jeg har da hatt noe vi kaller super tirsdag. Det betyr at gutta stort sett får bestemme hva vi har til midddag. Det har gått mye i makaroni og ost (Mac & cheese). En temmelig barnevennlig og amerikansk rett, som gutta elsker. Innemellom har vi kjøpt ferdigmat som corndog.  En pølse bakt i deig laget hovedsakelig av mais mel, og blir servert på pinne. Vi tar den som regel med oss hjem, men her er noen bilder fra Fred Mayer, da vi spiste den i butikken. Jeg bruker ikke å kjøpe disse til meg selv, så jeg lager meg voksenmat eller venter på Keith og har en sen middag.

Fred Mayer er en stor matbutikk som har sitteplass på en balkong i andre etasje. Drikken gutta velger er sjokolade melk. Butikken selger forresten også klær, sko,  møbler, leker, maling, tver, sterioer,  hageutstyr, kjøkkenutstyr osv. Det var forresten her vi kjøpte vårt fuglehus (se forrige post). Vi avslutter ofte vår Super tirsdag med å se på film, spille dataspill (noe vi måtte slutte med ettersom August ble så irritabel og sur) eller leke sammen.

Det var en super tirsdag jeg lærte gutta Bjørnen sover. De elsker den leken. Vi har lekt Bjørnen sover når vi har unger over her på leke date også. Morrsomt å høre de tusle rundt meg, og når de kommer foran meg småspringer de forbi. Når det nærmer seg slutten på sangen ender de som regel bak meg og nekter å gå rundt. Det blir litt hyling også. Jeg blir alltid så svimmel når jeg går rundt de små kroppene deres, så jeg blir ikke med så mange ganger. Sangen finnes i en av sangbøkene deres med en illustrasjon av en bjørn og en mus, så de som går rundt bjørnen er alltid mus.

Friday, March 11, 2011

En liten oppdatering


Affen har fått nye støvler, og han er utrolig fornøyd. De hadde ikke de jeg ville ha i butikken, så jeg bestilte dem på internett. På bildet har han de nå på feil fot noe som hender 50 % av gangene han tar sko på selv. Da jeg kom hjem med Affen en dag så jeg esken ligge på trappa. Jeg sa til han at det var kommet pakke til han. Wow, sa han Santa har vært her. Han tok esken under armen og løp inn. Jeg tenkte at han ville bli skuffet når han oppdaget at det var bare et par sko inne i esken, men der tok jeg feil. WOW ropte han ut og tok de på med en gang. Han ville at de skulle være innesko, så han ville ikke så ut med dem. Da August og Keith kom hjem ble han lurt ut en liten tur med støvlene. Vi gikk alle inn og mens jeg sto å snakket med Keith dro lillegutt inn på badet og vasket støvlene sine i vasken. Han fikk ha de på resten av kvelden og sov med dem på beina da han la seg. Støvlene er av merket Crocs, så de er like lette og fine på foten som vanlige crocs, og kommer i mange farger. Aspen valgte de blå selv.


August har også hatt pink eye (øye katar). Dette bildet tok han selv med min telefon. Han ser litt deppa ut på bildet, men han var egentlig i storform. Han tok sikkert 50 bilder med min telefon, så jeg får vise noen av de siden.

Affen så en dag at de solgte fuglehus på en av butikkene vi bruker å handle på. Han snakket non stopp om de i to dager etterpå, så vi bestemte oss for at han og August skulle få velge et til hagen vår. Valget landet på et friskt og fint et. Da vi kom hjem hang vi det opp og gutta håper selvfølgelig at det skal komme fugler dit snart.


I februar fikk vi pakke fra Norge og i den lå en flott gave fra Tante Solveig til August. En kjempefin strikket genser. Nå som det er litt småkjølig bruker vi den mye. Tusen takk tante. Han er skikkelig fin i den.

Vi er jo titt og ofte hos bokhandlerene her i Seattle. Her om dagen var vi til en av de store kjedene Barns & Nobel (Barns and nogel, som August kaller den). Der gikk jeg forbi et bord med en barnebok av Jo Nesbo. Morrsomt. Jeg blir alltid litt glad når jeg kommer over Norske ting som ikke blir solgt i den Scandinaviske butikken.


Gutta rigger seg alltid til når vi er ute hos bokhandlerne, så her er et par bilder av dem i Barns & Nobel. De har en veldig fin barneavdeling, hvor de også har et lekebord med lokomotovet Thomas tog og bane. Gutta vil helst at jeg skal lese bøker til dem for tiden, så da gjør jeg det.
Siste nytt her borte er nå at jeg har blitt tante igjen. Hurra. Lillejenta til Vegard og May Britt kom til verden tidlig i dag. Veide 3kilo og var 48 cm lang. Flotte greier.

Tuesday, March 01, 2011

Science fair 2011


 første etasje
 Jeg har opplevd min første Sience fair sammen med August. Alle ungene på skolen har gjennom klassen sin, grupper eller partner hatt et selv valgt tema de har forsket på. August og klassen hans har hatt papirfly og flyve evnen til forskjellig type papir som tema. August likte oppgaven helt utmerket og ble veldig inspirert. Da han kom hjem fra første forsknings dag brettet han papirfly hele ettermiddagen. Han satt til og med i sengen sin da han skulle legge seg å brettet fly. Han ville ta med nok papirfly til skolen dagen etter slik at alle i klassen fikk et hver.

Læreren fortalte at de hadde tatt oppgaven alvorlig. De brettet papirfly av servietter, gavepapir, kopipapir og tykkere papir. De hadde tatt med alle variantene til gymsalen hvor de testet alle. Miss Barta hadde tatt notater av konklusjonene til klassen. Alt ble presentert under the Science fair.
 Her er August foran presentasjonen til klasse 105. Alle var invitert en kveld hvor vi fikk se alles presentasjoner. Nede i første etasje var de yngtes presentasjoner. De jobbet sammen klassevis eller i større grupper. Det var oppgaver som lød hvor mange slikk er det i en kjærlighet på pinne osv. Skulle ønske jeg husket flere temaer.
 Oppe i andre og tredje etasje var det grupper på to og to. Vi traff to jenter som målte strømmen til alle som gikk forbi. Traff en gammel kjenning også. Da jeg først bodde her borte brukte jeg å passe en liten gutt på 2 år. Vel, den lille gutten er nå en stor 5 klassing og går på samme skole som August. Jeg snakket lenge med moren hans. Hun fortalte at hun hadde sittet oppe halve natten å limt sammen presentasjonen til sønnen og kameraten. Jeg har noe å se frem til...