Thursday, April 28, 2011

August vår poet

August har hatt Spring break, og den ene leksa denne uken var å skrive et dikt. Vi jobbet med to  ideer, og her er de:

Det første diktet er et biografi dikt, som forteller om en person. Her er det selvfølgelig August diktets hovedperson. Vi følgte en rekke spørsmål som han svarte på, og så satte vi svarene sammen til et dikt.

August
curly hair, have hands, fast, has a beautiful face
sibling of Aspen
lover of my brother
who fears Trolls
who needs candy
who gives my brother suckers
who would like to see a real red dragon
resident of Queen Anne
Cash

Da han fortalte meg at et av kjennetegnene hans var at han hadde a beautiful face snudde hans seg mot meg å smilte.

Det neste diktet er det som ble brukt til innleveringen. Han tegnet en romferge formet som jorda. Han kom opp med alt helt alene. Jeg spurte bare hva diktet skulle handle om.

The Earth is a spaceship
by
August

The earth is a spaceship
going from north to jupiter
from south to the sun
from east to the moon.

Det er mulig August har en fremtid som poet. Dere har nå sett hans spede start, og jeg må si at gutten har talent (det synes nå iallefall mammaen;) ).


Wednesday, April 27, 2011

Matlagring 2

Jeg ble ikke helt ferdig med min matlagrings historier i går. Jeg har nemlig en historie til på lageret. Første gang jeg var her borte i USA tok Keith meg med til en tidligere barndomsvenn. Det hører med til historien at familien er Mormonere, og at de bodde i et hus rett ved en liten lokal flystripe. Denne flystripa var for småfly og faren til Keiths venn hadde selvfølgelig et 4 seters småfly i garagen sin. Keith ville gjerne at jeg skulle få opp å fly i et, så detble arrangert. Jeg fikk sitte foran sammen med far i huset. Keith satt bak sammen med kameraten. Oppe i luften fikk jeg til og med styre flyet. Det var morrsomt. Vel nede igjen ble vi selvfølgelig spurt om vi ikke ville bli med dem til kirka den følgende søndagen. Vi følte at vi burde si ja siden vi hadde fått vært med opp, så søndagen etter møtte vi opp i kirka deres.

Her kommer et lite inntrykk og et sammendrag av det jeg fikk med meg av deres relgion. Mormonerene har ikke tro på prevansjon, så de har som regel store ungeflokker. Mange mener jenter bør ha skjørt og langt hår, men det finnes noen som ikke mener det er så viktig (slik som de vi var sammen med). Ellers tror de at Jesus etter at han sto opp fra de døde at han tok en svipptur over til USA og vandret sammen med indianerene før han dro opp til Gud. Disse historiene har de samlet i en bok. The book of Mormons. Videre skal en god mormoner ha et matlager som kan hjelpe de igjennom 5 år. Dette er nå en nokså overfladisk og kort oppsummering av de høydepunktene jeg har fått med meg. Om de er 100% riktige kan jeg nå ikke garantere helt, og jeg har ikke tid til å sette meg mer inn i temaet akkurat nå.

Uansett, så møtte vi opp på søndagen. Der fikk vi vite at det hele kom til å vare i 3 timer. I første time var vi alle samlet i kirkas store rom. Der var det en liten preken og bønn fra en prest (husker ikke om det er det de heter). Etter det ble podiet overlatt til menigheten. Hvem som helst kunne komme opp å fortelle sin historie eller en hendelse. Det var mange som var så rørt da de stor der oppe så jeg husker at det var en del grining. Dette er nå noen år siden. Etter at første time var over ble alle delt inn i mindre grupper. Det var nå tid for søndags skole. Vi ble plassert i en nybegynner gruppe. Det ble en del spørsmål rettet mot oss, men de var nå snille mot oss. Etter at denne timen var over ble vi delt inn i manns og kvinnegrupper. Jeg som ikke kjente en kvinne ble nå sendt inn i et rom med en gjeng damen. Det første damene gjorde var å legge en hekleduk på et bord, tenne et lys. Det ble en liten bønn, og så begynte de å skravle. Det var en nyforlovet jente der, så de snakket mye om bryllupet hennes. Det som jeg husker mest av er nå allikevel diskusjonene om matlagring. Det var snakk om hvilke kontainere som egnet seg til mel. Hvor en kunne få kjøpt kontainere på salg. De snakket om rotasjon av mat slik at maten ikke ble ødelagt før en rakk å spise den opp. Det var også litt snakk om hva slags mat som var fint å lagre. Jeg hadde jo ikke noe å komme med og følte meg temmelig utenfor. Jeg var glad da den timen var over og jeg kunne finne Keith igjen. Vi avslo kirkekaffen og dro hjem etter dette.

Jeg har nå lært at det ikke er bare mormonerene som lagrer mat, men her i Seattle tror jeg ikke det er så mange som tenker på matlagring over lengre tid. Vi har nå en liten krisepakke i barnehagen til Aspen med en dags rasjon av tørrmat og vann. Vi bor jo i et område der muligheten for jordskjelv er ganske stor. De har rasjonene i en ryggsekk, så om noe skjer kan de forlate barnehagen raskt og fore ungene til de kan overlates til foreldrene sine. Selv har jeg vært heldig, så sist de hadde jordskjelv var jeg i Norge. Dette var vel i 2001 eller noe slikt. Keith så jorden bevege seg som om det var en bølge. Vi får banke i tre og håpe det ikke skjer noe med det første. Kanksje jeg burde ha en liten rasjon her jeg også. Problemet er  at jeg ikke kan ha noe god mat liggende her i huset for jeg har tre typer som liker å snoke etter noe godt hele tiden. Jeg tror jeg kommer til å ordne meg lås på et skap for her forsvinner ting utrolig fort. Jeg tror jeg må avslutte før jeg hisser meg opp.

Tuesday, April 26, 2011

Matlagring 1

 Innemellom kommer jeg over rare ting her borte. Her har dere et av dem. Dette er matvarer som er beregnet til å bli lagret for kriser. En kan kjøpe alt fra et 3måneders lager til ett år. Det er her snakk om tørrvarer. Etter noen av katastrofene som enkelte landsdeler her i USA har vært igjennom kan jeg jo forstå at noen vil lagre mat, men de som har vært rammet av flod og tornadoer har jo som regel mistet huset også hvor maten ville vært lagret.
 August hadde likt de tørkede jordbærene.



Her er listen over innholdet i pakken. Holdbarhets datoen på varene er 5 år, og prisen for 3 måneders mat er 1400 dollar, som tilsvarer med dagens lave kurs 7500 Norske kroner. Denne løsningen over inneholdt vann og er regnet for de lux pakken og er beregnet for 2 personer. Bare tørrvarer for et år koster 19000 kroner.

Grains/Starch
  • 6 Hard White Winter Wheat Hvete(44 servings per can/170 calories per serving)
  • 4 Potato Chunks Potet(42 servings per can/80 calories per serving)
  • 6 Elbow Macaroni Pasta(25 servings per can/210 calories per serving)
  • 6 Six Grain Pancake Mix Pannekake miks(46 servings per can/140 calories per serving)
  • 3 Cornmeal Maismel(48 servings per can/150 calories per serving)
  • 3 Quick Oats Havregryn (24 servings per can/170 calories per serving)
  • 6 Instant White Rice Ris(48 servings per can/80 calories per serving)
Fruits/Veggies (Tørket frukt og grønt)
  • 6 Sweet Corn - Freeze Dried (46 servings per can/35 calories per serving)
  • 6 Green Peas –  Freeze Dried (41 servings per can/50 calories per serving)
  • 3 Broccoli – Freeze Dried (52 servings per can/10 calories per serving)
  • 3 Raspberries – Freeze Dried (48 servings per can/20 calories per serving)
  • 2 Strawberries – Freeze Dried (45 servings per can/20 calories per serving)
  • 6 Apple Chips (47 servings per can/35 calories per serving)
  • 3 Carrot Dices (49 servings per can/90 calories per serving)
  • 3 Mixed Bell Pepper (42 servings per can/50 calories per serving)
  • 3 Potato Beads (44 servings per can/20 calories per serving)
Dairy/Cheese (Meieri produkter)
  • 6 Non-Fat Powdered Milk (43 servings per can/110 calories per serving)
  • 4 Chocolate Drink Mix (48 servings per can/190 calories per serving)
  • 2 Cheddar Blend (52 servings per can/140 calories per serving)
Meats/Beans (Proteiner)
  • 2 Bacon TVP (47 servings per can/80 calories per serving)
  • 2 Beef TVP (45 servings per can/100 calories per serving)
  • 2 Chicken TVP (45 servings per can/80 calories per serving)
  • 2 Taco TVP (42 servings per can/130 calories per serving)
  • 2 Pinto Beans (58 servings per can/60 calories per serving)
  • 2 Black Beans (65 servings per can/70 calories per serving)
  • Kidney Beans (44 servings per can/90 calories per serving)
  • Whole Eggs (236 servings per can/35 calories per serving)
Alle matgruppene er representert. Det var flere som hadde lagt inn kommentarer etter å ha kjøpt dette varelageret. Folk er fornøyde. Jeg er skeptisk. Etterhvert må en jo ennten begynne å spise maten eller kaste den for å fornye varene siden holdbarheten går ut. Leste at noen lagret maten uder senga si. Noen foreslår at en bør også ha egne dyr ved siden av slik at en fikk mer kylling. Noen savner også en kokebok som bruker varene en får. Selv lurer jeg på hva som må til for å selge disse varene til nordmenn. Fin måte å få opp omsettningen på matbutikkene.

Friday, April 22, 2011

Endelig fredag

 Travel uke igjen. Det er en del å gjøre når våren kommer og gutta blir mer aktive. Vi har to T-ball kamper i uka. August liker det veldig godt. Laget har blitt litt flinkere. De skjønner litt mer av reglene og vet hvor de skal løpe etter å ha slått ballen. Det oppstår nå en del komikk i spillet fortsatt. August fikk en ball mitt i hodet sist, det var godt han hadde hjelm. Ben (nabo gutten) fikk en fot i fjeset, så han var ikke like heldig. Spillerene har nemlig funnet ut at det blir litt mer å gjøre om hele laget springer etter ballen når den blir slått ut på banen. Den første spilleren som når ballen slenger seg over den og så slenger resten av laget seg oppå også. Lurer på om de har sett litt for mye Amerikansk fotball. Baseball og T-ball er jo en ikke kroppskontakt sport. Det var under en av disse dogpile (som de kalles her) at Ben fikk en sko i fjeset. Trenerene har jobbet med å få slutt på dette, og det så faktisk ut at det var litt mer kontroll under det under sist kamp. Det hjelper jo at trenerene står ute på banen og roper stopp når de ser at gutta er på vei til ballen.
 Her er det August som slår ballen.
 Vi har hatt noen fine dager i det siste, så jeg og August var på en lekeplass her om dagen. August har hatt Spring break denne uka. Han har derfor vært med Keith på skolen de dagene jeg jobbet. Det er nå bare snakk om en time tre ganger denne uka. Han hadde med seg sin lille dvd spiller, så gutten koset seg. Han lurte også med pappaen på McDonalds for en Happy meal. Det er jo genialt for da får han jo en leke sammen med maten også.
 På denne lekeplassen har de en Zip line (vet ikke hva de kaller det på Norsk). August elsker å gå fort på den. Mye hyling og latter.

 Her er et bilde fra forrige fredag. Vi har nemlig en familietradisjon. Pizza Fredag. Hver fredag er vi å spiser Pizza. Denne plassen (over) kalles Mod Pizza og er veldig god. Når vi ikke er der er vi på en annen favoritt Snoose Junction.
 Vi fikk også pakke fra Tante Solveig her om dagen. Det var nå gutta som fikk pakke. Meget populært. Der var det leker og gotteri. Lego er jo en av favorittene i disse dager og det ble ikke mindre populært med ninjaer fra norge.
 Her er Augsut en ettermiddag jeg og han spilte fotball. Vi må jo finne på ting når det er skolefri. Han liker fotball godt, så når T-ball sesongen er over får vi se om vi finner et lag til han.

Aspen, stakkars liker ikke like godt at August får være hjemme når han må på skolen. Han har derfor vært litt irritert på morgenene. Det hjelper når han får frokost blanding med masse sukker i...

 Forrige helg laget jeg lunsj til gutta og naboen, Ben. De koste seg ute og jeg fikk høre flere ganger at jeg lager den beste maten. Ristet brød med sjokoladepålegg, bananer, jordbær og sjokolademelk.

Her er poden selv ute på tur.
I morgen kommer påskeharen hit. Det er meldt godvær, så jeg har invitert nabogutta hit for å finne eggene som haren har gjemt i hagen vår. Kommer nok bilder over helga tenker jeg.

Friday, April 15, 2011

Uke oppdatering

 Litt hektisk her borte om dagen. Jeg jobber jo både med vår bedrift og så har jeg jo min Voicebox jobb. Det blir derfor litt lite daglige oppdateringer, men jeg tar det igjen med en lengre ukeoppdatering ser det ut til.





Her holder gutta på å hjelper Keith med å bygge en modell for en av fagene Keith tar. Dette er en del av et hus i riktig størrelse. Gutta var veldig opptatt med å hjelpe. Etter hvert fant de også ut at de kunne snekkre leker til seg selv. De laget derfor et troll, og var veldig fornøyd selv. Nå kan vi lage 100 leker ropte de begeistret.
Da Bestemor var på besøk var denne Starbucks cafeen stamstedet til Bestemor og Aspen. Jeg spurte han en dag vi var i Queen Anne sentrum hvor han ville gå, og van pekte ut stamkneipa.

De hadde ikke sjokolade melk igjen, så det ble juice. Ved siden av drikken måtte han ha noe å spise også. Valget falt på kake på pinne. Dette er en ny ting her borte som er veldig populært for tiden. De lager små runde baller av kakedeig. Den blir så pyntet og har selvfølgelig en pinne. De ser veldig delikate ut. Her fant jeg noen gjennom Google for å vise dere.

Denne var litt morrsom nå i disse påsketider.
August var veldig fornøyd, og jeg syntes valget var bra. De er jo ikke så store, så da går det jo å gi de en selv om det ikke er lørdag...
Gutten går alltid bort til sitt faste sete ved barne bordet når vi er her. Han liker rutinene sine selv om det ikke er så alt for ofte at vi drar hit. Etter maten vil han leke litt før vi drar videre.

På søndagen ville jeg overraske Keith med ren bil, så vi dro til et bilvaskeri. Tok noen bilder av gutta mens det hele pågikk. Syntes de hadde så flotte annsiktsuttrykk mens det hele pågikk. 



Avslutter i dag med et par bilder av vår lesehest. Første bilde i bilen og det under i en bokhandel. Han liker bøker og liker at vi leser til han.

Monday, April 11, 2011

Vår og T-Ball sesong

 Først må jeg jo skryte litt av det fine vår været vi har hatt. Det blomstrer, som dere ser. Gutta trenger ikke lengre vinterjakkene sine. Det er deilig.
 På tur til skolen en fin dag forrige uke.


 Dette bildet er tatt på universitetet. De har en park der som er omringen av Cherry Blossoms. Ikke så bra for allergien min, men vi var der ikke så lenge. Det tar vel noen dager, så mørkner de og holder seg slik til høsten. Det er nå bare når de er i blomst at jeg har allergi, så jeg er nå bare plaget noen få uker.
 Med våren kommer også T-Ball sesongen. August har et lag som heter Doctors Express. De er sponset av et lege kontor som heter Doctors Express. De har to lag i serien deres som er sposet av to ulike pizza steder, og et lag etter et sted som selger pølse med brød. Det er nå litt morrsomt at ting er anderledes enn der hjemme. Vi hadde åpning for ikke så lenge siden. Da fikk de uniformene og det skulle bli tatt bilde. Vi får de ofisielle bildene siden, og regner med at jeg scanner de inn.

 Aspen har selvfølgelig hanske han også. Han er jo med på treningene, så han vil jo gjerne være en av gutta (gjensyn med genseren fra Tante Solveig).


 Gutten stiller opp til fotografen, og da må jo mor knipse litt også.
 Her er Benjamin, nabogutt, lagkamerat og bestevenn.
 En annen sposor er en youghurt is plass og de kom og delte ut gratis youghurt is. Den var veldig god, så jeg regner med at det blir noen besøk dit i løpet av sommeren.
 Her er August sammen med Domi, klassekamerat, motspiller og bestekamerat.

Her er laget med trenere.
Gooooo Doctors express....
 Her er noen bilder fra en trenings økt. Dette var den siste økten med trening. Resten av sesongen spiller de kamper mot de andre lagene i ligaen.
 Når de andre har caps og skjørte med nummer må jo gutte ha det også. Jeg må nå si at denne gutten er nå like flink som mange av Augusts lagkammerater. Vi trener jo litt i bakgrunnen når vi er på treningen.
 På slutten av sesongen får alle pokal for her er alle vinnere.
I dag skal vi på kamp igjen for nå skal vi ha to kamper i uka frem til begynnelsen av juni. Det er godt sola skinner...