Monday, May 23, 2011

Green egg and ham

 Fant noen bilder som jeg tror jeg ikke har vist tidligere. August hadde lest Dr.Seuss bok Green egg and ham på skolen. Han begynte å snakke om at han gjerne ville spise dette selv. Vi har boken her hjemme også, så vi har lest den flere ganger. Jeg fortalte han at vi skulle prøve denne retten, så jeg gikk til innkjøp av grønn mat farve. Retten ble laget, og gutten ble kjempefornøyd.
August med den grønne eggerøra si. Han fikk litt blod på tann og har etter dette snakket om både rød, blå og andre farger på eggene sine noe vi ikke har prøvet ennda. Lurer på om jeg må finne litt mer naturlige måter å farge maten på...

Uansett, det så for meg ikke særlig godt ut og Aspen gren på nesen, men alt gikk ned hos August.

Saturday, May 21, 2011

17 Mai 2011


 Her er noen bilder fra vår 17 Mai feiring. Vi gikk selvfølgelig i toget. I år begynte toget klokka 6 på ettermiddagen. De har et ganske flott tog her i bydelen Ballard i Seattle. Planen var at vi skulle gå sammen med Nordic Heritage Museum, siden det er flere nordmenn der som har bunader. Vi kom selvfølgelig litt sent til avgang, så museet hadde allerede gått. Jeg og August hadde på oss våre bunader, så vi måtte jo finne noen å gå sammen med.
Keith hadde ikke rukket å tatt på seg finstasen, så han hadde ikke mye lyst til å gå. Han er litt seriøs når det kommer til å gå i toget her. Han vil ikke bli assosiert med amerikanerene som går i den. Det er jo bare de som kjenner til litt mer av den Norske historien og kulturen som kler seg i bunad og pynter seg. Han syntes ikke dongri var passende.
Som dagt, var vi litt sent ute. Lisa, en venninne plukket opp Aspen i barnehagen og skulle møte oss. Vi hadde en liten missforståelse, så hun hadde tatt han med seg ned for å se på toget. Jeg var bestemt at vi skulle gå, så jeg sto å speidet etter en gruppe som ikke så alt for tullete ut. Akkurat da jeg skulle gå bort til en Sons of Norway gruppe, der mer enn en person også hadde bunad så jeg gutten til ei Norsk venninne. Da tok jeg gutta (Keith og August) med bort, og der var hun med mann og de to guttene sine. Hun hadde bunad og gutta var pyntet. I fjor hadde gutten hennes sett noen unger kjøre med sine batteridrevende biler i toget, så han ville gjøre det også. I år hadde hun derfor funnet gruppa og der var de. Vi gikk derfor sammen med dem. August var heldig å få sitte i bilen også. Resten av gruppa var nå ikke så veldig Norsk med de hadde nå viking hjelmer og skjorter med Norge. Noen hadde Norske flagg klistret i fjeset også.  Jeg og Merete lo nå litt der vi gikk sammen med denne gjengen i bunadene våre etter en pick up truck med reklame og tre biler med unger i.
 August var fornøyd med bunad, så vi må passe på å ha en til begge to neste år også. Da vi tok av oss bunaden for kvelden sa August at han likte å se ut som all the Norway people. Klistremerkene i fjeset hadde han fått siden de hadde feiret bursdagen hans på skolen denne dagen.
 På veien traff vi igjen Aspen også, så Keith, som hadde vært plaget av anntrekket sitt, tok han fort opp i armene for å kamuflere seg litt.

 Det er forresten vanlig at de som går i togene kaster gotteri til de som sitter å ser på. August fikk en pose som han kastet til alle barna som var der. Dette er selvfølgellig veldig populært.

 Foran oss var en gruppe med vikige skip. Ellers består toget av mange skolekorps og de er veldig flinke. Jeg så en gruppe med hester også, fjordinger. Ellers går det både leikaring grupper og Zumba dansere i toget. Veteranbiler og troll. Det er en god blanding.

Etter toget traff vi igjen noen som vi hadde viket til på turen ned med Norske aner før vi dro hjem til Merete og Paul. Der spiste vi pølse i brød og lot gutta leke. De har en gutt som fylte 2 år på 17 mai, så vi fikk smake bursdagskake også.
Dagen etter var Aspen veldig opptatt av å ta med seg fløyta si og flagget sitt. Han ville vise dem frem i barnehagen sin. Han gikk og fløytet når vi var ute å gikk.

Monday, May 16, 2011

Det regner her også, men...

...I morgen blir det sol. Det ser ut til at vi får sol og rundt 20 grader resten av uka også. Det skal bli så godt. Jeg har derfor bestemt at jeg må begynne med hagearbeid. Jeg har jo aldri gjort noe i hagen før. Jeg har aldri hatt hage før, men selv jeg ser at ting gror litt vel fort. Ugresset har tatt over. Jeg er nå litt bekymret for at jeg skal dra opp feil plante, men jeg tenkte at jeg får begynne med de som jeg vet er ugress. Det har kommet masse fine blomster i hagen, så jeg regner med at jeg setter inn noen bilder når jeg får begynt.

Ellers har vi feiret Augusts bursdag. Det står igjen en feiring til. Vi skal møte Keiths foreldre og bror i løpet av uka. Det kommer flere bilder og sammendrag fra feiringen senere tenker jeg. I morgen blir det 17 mai tog. Jeg får se om jeg rekker å stryke skjorter. I ettermiddag skal vi spille T ball igjen, så vi kommer sikkert ikke hjem før rundt 19, og da skal vel alle fores. Det er travle dager.

Bildet over er av Aspen og en kamerat fra barnehagen. De er av og til på utflukter. Aspen har på seg ryggsekk. Tiden flyr og jeg skal nå hente August. Hente betaling fra en bygger, hente Aspen, hente Keith dra på kamp....

Monday, May 02, 2011

Påsken i Seattle

Her borte er det ikke noen offentlige fridager i påska. Det betydde at skolene og barnehagene er åpne som vanlig. Det blir ikke så mye tid til hytteturer og ski i fjellet, men vi lager nå oss litt påske allikevel.

Gutta har påske egg, som vi har fått fra Norge. Jeg fyller dem nå med gotteri hvert år. I år la jeg eggene oppe på dyna deres på Langfredagen, etter at morgenstellet var ferdig og vi var på vei ut. Det ble nå en lang dag for vi kom ikke hjem før det var omtrent leggetid, så det var da gutta fant eggene sine. De var meget fornøyde og klarte å overtale meg til å la eggene ligge på rommet over natten. Neste morgen våknet de selvfølgelig tidlig før meg så de fikk i seg masse gotteri til frokost den dagen.

Her borte kommer påskeharen og gjemmer egg. I år hadde han tatt seg tur til vår hage, og siden vi hadde mange kom naboguttene over for å hjelpe til med letingen.



Jeg hadde laget et eget felt til lille Tim slik at han ikke trengte å konkurere med de større gutta. Han er jo ikke 2 ennda. Synes å huske at han har bursdag på høsten.

Aspen var like flink til å lete som Ben og August, så han fikk lete sammen med dem.









Gjengen var meget fornøyd da de var ferdige. Eggene de plukket var små plastikk egg med gotteri inni. Vi må jo passe på at de får i seg nok sukker.
Søndagen var vi i kirka. Dere lurer sikkert på hvilken kirke dette er. Mars Hill heter den og er en veldig ungdommelig kirke. De er utrolig barnevennlige, og naboen tilhører denne kirken. Vi har vært med regelmessig i de siste månedene. De har en fin søndagsskole for gutta. Kirken har nå nesten de samme grunnstenene som den Norske kirka. Jeg har nok ikke satt meg godt nok inn i den ennda, så jeg skal ikke komme med flere detaljer her nå.

Kirken har flere Campuser i området, som de kaller kirkene deres, og ville samle alle denne påsken. Det er derfor vi på denne søndagen befinner oss nede i sentrum på fotball stadiumet. Her spilles fotball og amerikansk fotball til vanlig.
Da vi kom fikk guttene tegnebøker og fargeblyanter utlevert. Kika har mange familier, så de passer på de små. Målet var å samle 20 000 mennesker. Det var visst mellom 17 og 18 000 oppmøtte denne dagen, så de var nærme målet.
Et annet mål for dagen var å døpe 500 mennesker. Det sto derfor 20 badestamper nede foran scenen. Dunk fest kalte de dette. Keith og jeg syntes dette var litt festlig. Vi er nå ikke vant med slikt. De fikk døpt over 700, så de hadde et bra oppmøte. Jeg har nå fått med meg at de ikke døper småbarna her, men to ganger i året har de en velsignelse av barna. Nabogutten, Tim skal bli velsignet neste helg.

Dette var nå i hovedtrekk hva vi gjorde i påska. Ved siden av dette var vi å spiste sammen med naboen og så en film sammen med dem. Vi har også feiret Earth day i påska. Jeg skal skrive mer om det siden siden jeg har en del bilder fra den feiringen også.