Thursday, June 23, 2011

Veggmaleri og park tur

 I dag ble jeg ferdig med et veggmaleri jeg laget for Aspens barnehage. Ungene og de som jobber der var veldig fornøyd. Morrsomt. Tirsdag og mandag var barnehagen stengt. De hadde planleggingsdager. Det var da jeg begynte å male. I går var jeg opptatt med noe annet (se under), så jeg ble ferdig i dag. Da jeg malte i dag hadde jeg noen tilskuere, men ungene var å så på en barneforestilling på biblioteket, så jeg hadde ro mesteparten av tiden. Da de kom tilbake var det sovetid, så det var stille og fredelig. Aspen sovnet også.






 Jeg skal ta noen bedre bilder senere, men jeg hadde bare med med mobilen i dag. Jeg fikk bestemme hva jeg ville gjøre selv. De ønsket seg natur og dyr, så det ble masse av det. Det var virkelig gøy å male det, og jeg ble kjent med de ansatte bedre også.
 I går var vi ute på tur. Vi dro til vest Seattle. Der er det en flott park ved sjøen. Vi hadde lunsj ute og gutta kastet stein i vannet. Det var også en lekeplass der.



Wednesday, June 22, 2011

Endelig sommer

 Siden det er sommer og sol må jeg sette inn noen bilder fra tidlig vår. Jeg ligger på etterskudd med bildene mine. Keiths bestefar, og derfor mine barns oldefar var flyger. Han var i militæret og fløy bombefly. Han hadde vist utallige turer der de droppet bomber over Tyskland under andre verdenskrig. Keiths mor holder for tiden på å samle historier fra farens bragder siden han ikke åpnet seg opp og fortalte mye da hun vokste opp. Hennes mål er å samle alt i en bok. På hennes søken har hun funnet og snakket med et par av hans crew og ved siden av dette kom hun i kontakt med en annen gruppe som tilhørte et annet crew, men fløy samme type fly. Denne gruppen besto av noen orginal medlemmer men også barn og barnebarn av et bombefly som nå befinner seg på flymuseet her i Seattle. Gruppen hadde en samling før å se flyet som the Museum of Flights skulle "pakke" bort en periode p.g.a. plassmangel. Keiths mor ble invitert av gruppen til å være med dem og sidens hennes fars fly hadde blitt smeltet om slengte hun seg med. Stolt som hun er ville hun ha sine barnebarn med, så vi ble invitert med også. Det er jo litt familiehistorie og gutta elsker fly.
 Keith var fotograf, og her ser dere gutta ved hjulet.


 Her i en liten kule under flyet satt en med to marskingevær.
 Det er selvfølgelig det grønne flyet vi besøker. Det andre flyet eies av en privatperson. Museumet hadde leid parkeringsplass og skulle nå flytte flyet til et lager, hvor det blir stående til de finner plass for det. Litt trist, men det er nå nok av fly i Museumet.
 Her om dagen (det var i påska) gikk jeg forbi en politimotorsykkel, og da fant jeg ut at politiet kjører rundt på Harley Davidson sykkler. Jeg syntes det var litt spesielt. De syklene er jo ikke rimelige.
 Jeg har fortalt at vi har bygget en dukketeater scene for barnehagen til Aspen. Ungene hadde en liten sammenkomst før vi begynte vår jobb for å tjene litt penger for materialene vi skulle bruke. De satte da opp forestillingen om de tre små griser og ulven som skulle blåse ned husene deres.

 Siden de trengte roller til flere barn var det nå mer enn tre smågriser. Det var en hel haug av dem, og Aspen var en av dem.
 De hadde små rosa dorull neser og jeg tror de alle syntes det hele var veldig festlig.

 Ulven var en gutt med klar og sterk stemme, som husket alle replikkene sine og fremførte dem så alle kunne høre. Han var kjempeflink. Aspen følgte nå med de andre, men satt nå å smilte mye til meg og August.

 En dag måtte jeg innom for å levere noe til barnehagen og jeg kom da det var sovetid. Jeg trodde da jeg skulle få se Aspen, men han hadde krøpet under lakenet sitt, så der lå han og sov.
Her er August på sin sparkesykkel. Naboen har en slik en og de tre gutta krangler mye om den, så til slutt kjøpte jeg inn sykkel til både August og Aspen.
Her er vi på besøk på en sjokoladefabrikk. Vi stikker nå av og til innom der siden de faktisk har temmelig god sjokolade, og de har masse smaksprøver.
Til slutt noen bilder som August har tatt med min telefon. Det kommer flere bilder som han har tatt siden. Han liker godt å knipse, så kanskje han blir fotograf.


Monday, June 13, 2011

Flere T ball bilder

 Her er noen bilder fra en av T ball kampene vi har vært med på. August er nummer 11. Et nummer han valgte selv.


Det kommer flere T ball bilder senere fra vår siste kamp. August likte å ha en lag. Vi har fortalt Aspen at neste år er det hans tur også. Han likte å høre det. Han sa videre at han ville være med på det svarte laget. Hans favorittfarge er for tiden svart. Han vil ha svarte sko og er veldig fornøyd når han får ha på seg svarte plagg. Tror han er litt inspirert av Batman.

Thursday, June 09, 2011

Lego og lek

 August har blitt mer og mer glad i lego. Han har begynt å bygge settene han får selv også. Denne over fikk han til jul og jeg og August bygget den sammen. Han var veldig flink, så jeg måtte la han få bygge mye selv. Det klør jo litt i fingrene  mine for jeg liker jo å bygge lego.

 Til bursdagen sin fikk han noen sett med lego, og han bygget dem helt alene uten at jeg var i rommet. Jeg ble veldig overrasket, men gutten klarte det fint alene. Han ble sikkert lei av å vente på at jeg skulle hjelpe. Han fortalte meg at han først trodde at han ikke kom til å greie det, men så klarte han det allikevel. Han var veldig stolt selv.

 Her er gutta sammen med nabogutta Ben (5) og Tim(2 år til høsten). Forkortelser av Benjamin og Timothy. Bilde ble tatt en dag vi hadde vært ute å spist mat sammen med dem. Gutta fant et sykkelstativ og da ble det leking.




 Rachel har et par hunder, og en helg passet hun to hunder. Vi tok med oss en pizza over på besøk. Etter maten tok vi hundene på tur for å kjøpe is. August og Aspen fikk da holde Rachels hunder Gunther and Maya. Dette likte de (gutta) veldig godt. Aspen driver å sier at han har lyst på hund fortsatt.

 Hjemme hos Rachel og Les ble det veldig fult med fire hunder. Gutta klappet dem masse.

Friday, June 03, 2011

Earth day, Påsken 2011

 En av dagene i påska var Earth day. Det ble feiret litt her borte. Et arkitektkontor hadde en liten sammenkomst der de blant annet hadde laget hagen over,  som er akurat like stor som en parkeringsplass. Dette monumentet ble avduket, og som dere ser hadde den en parkeringsplass for en sykkel.

 Her er Rachel og Les, som selvfølgelig sykklet til festen. Vi kjørte bil, og passet på å parkere litt unna slik at vi kom gående til sammenkomsten.






Jorden var tegnet med kritt på bakken, og flere hadde vært å fargelagt en liten del hver. Gutta var opptatte temmelig lenge med denne aktiviteten.




En annen aktivitet som var veldig populær var pinataen. Den var formet som en bil. Det som var litt gøy var at gutta aldri hadde hørt om pinata tidligere. For dere som ikke vet er det en Meksikansk tradisjon (tror jeg). De har mange forskjellige former. Det mest vanlige er esel. Denne bilen var laget av kontoret selv, og var selvfølgelig laget av avispapir, så temmelig miljøvenlig. Pinataen er fylt med gotteri. De som vil være med på morroa står på rekke og alle får et slag hver. Målet er å slå hull på den slik at gotteriet kommer ut. Hvis det er større barn eller voksne kan en også binde et tørkle foran øynene slik at det blir litt vanskeligere. Det er veldig populært å ha en pinata på barneselskaper her borte. August ønsket seg selvfølgelig en etter denne opplevelsen.

På vår Earh day fest var det bare to barn, og det var August og Aspen, så de fikk slå mest selv. Det var en og annen voksen som slo et par slag, men alle syntes det var mest gøy å drikke øl og se på.






 Det gikk hull på bilen til slutt og gutta fant ut at bilen var full av kjærlighet på pinne. Klubber, som vi så fint sier der hjemme. Gutta fylte lommene sine, men det var ikke så mye kokuranse om godsakene, så etterhvert samlet de dem opp i hendene sine og kastet dem opp i luften. August begynte også å samle og gikk rundt å delte dem ut.





Vi hadde nå med oss et laget på vei hjem. Gutta var veldig fornøyd med Earth day feiringen sin.