Sunday, April 29, 2012

Av og til må vi bare...

 Dra til McDonalds. Der har de et eget rom for barn. Når det regner er det jo et gansle bra sted å dra, siden de kan slite seg ut her. Det er da bra å ha en tålmodig mor.
 Oppe i vinduet sitter gutta mine.


Gutta hadde tydligvis fått Happy meal av sin mor her. Vi avsluttet vårt sunne måltid med is. Siste bildet viser at Aspen spiste isen litt fort.

Jeg kan nå fortelle at jeg ikke spiser maten her. Føler at jeg blir dårlig i magen hver gang jeg spiser hos McDonalds her i USA. Jeg kan spise deres French fries and gjorde det sikkert denne dagen. Apsen liker ikke hamburgere, så han vil alltid ha Chicken nuggets of fries. De er ellers flinke til å spise epleposen som følger med. De drikker ennten eple juice eller melk til sitt måltid. Det er prisen de må betale for å få Happy meal som har en leke. Vi drar nå ikke hit så ofte, noe gutta synes er litt trist, siden McDonalds høyt oppe på lista over deres spisesteder de liker å gå til

Wednesday, April 25, 2012

Snødag

 
Siden våren er her er det vel på tide å legge ut mine vinterbilder. Vi hadde jo noen få dager med snø her i Seattle i år også. Gutta likte det godt. De trenger ikke mange cm med snø her før skolene er stengt. Gutta fikk heller gå ut å leke i bakhagen vår. De koste seg i snøen, men ble etterhvert kalde.Tror ikke det er så mye Vikingeblod igjen i disse to. Tror vi må planlegge et vinterbesøk i Norge etterhvert.

August mener at han kanskje fikk litt for mye av sins far indianerblod. Keith har en tipp tipp oldemor eller noe slikt som er 100% Native American.

Aspen er faktisk litt tøffere når det kommer til snø, så han fikk vel mer av mitt Norske vikingeblod tenker jeg. I år hadde vi bedre vinterutstyr enn i fjor, så de koset seg nå mer ute.

Sunday, April 22, 2012

Guttas bilder

 Gutta tar innemellom mobilene her i huset og når vi finner dem har de nye bilder. De to første her er selvportretter tatt av August.

 De neste tre bildene er også tatt av August. Først et bilde av køyesenga deres.
 Vinduet ut mot vår uferdige tak terrasse.
 Lego mann.
 Her er et par bilder tatt av Aspen. Her er først et bilde av hans føtter. Så et par bilder av kjøleskapet vårt.
 Vi har et lite tegnebrett på kjøleskapet så her har han tatt bilde etter at han har skrevet på det. Over er hans tegning. Aspen bruker sin ventre hånd når han skriver og han skriver speilvent. Flotte greier. Regner med at han venner seg av med det når han begynner på skolen. Har snakket med min lærer venninne, og hun sier at vi ikke trenger å rette på han.

Siste bilde i dag av Aspen tatt av bror Augsut. Vi har klippet gutten etter dette bilde så han ser litt mer flidd ut nå.

Saturday, April 21, 2012

Gaswork park

 Her er vi å leker i en park i Seattle. Gaswork park heter den. Det er et industri område som ble gjort om til en park, og i steden for å fjerne all bevis på tidligere bruk har det nå blitt en del av parken. Gutta liker å løpe rundt her. Muligheten for å kaste stein i vannet, klatre på rare objekter (egentlig ikke lov) og parken har også en haug hvor det ofte er mange som er ute med dragene sine.




 


 Vannet som er her tilhører en innsjø og heter Lake Union. I bakgrunnen ser dere Seattle sentrum med sine skyskrapere. Bildet under er tatt mot en pier hvor både husbåter og andre båder har ankret opp.



Friday, April 20, 2012

Multi kulturell uke

 Skolen til August har hatt Multi kulturell uke igjen. Uken blir avsluttet med en kulturell kveld. Vi er en del av den Norske gruppen, og i år tok vi over et stort hjørne. Jeg sto for et bord med bøker, bunaden min, kart, tradisjonell strikking (fra tante Solveig) og mine flotte troll plakater. Keith og jeg lagde dem. Det var Keiths ide, og vi fant bilder av forskjellige troll og beskrivelsen av dem. Keith puttet all informasjonen sammen til to store plakater. De ble utrolige flotte. De beskriver alt fra Nøkken, skogtroll, fjelltroll, trollkjærriger, huldra, dovregubben og flere. Vi hengte plakatene opp da vi hentet August. Keith var her hjemme og var bekymret for at de hadde ramlet ned, så da jeg dro for å hente Aspen stakk Keith opp på skolen sammen med August for å se om de fortsatt hang.

Det var meningen at de skulle dra hjem og så skulle vi dra opp igjen en halv time senere når det hele startet. Da de to hadde kommet opp på skolen var det en stor gruppe gutter som hang foran bordet å leste om trollene. De syntes det hele var kult. Augsut var utrolig stolt, og ville ikke gå hjem. Han ville passe bordet. Gutten var stolt av å være fra Norge og han fortalte gjerne de som spurte om de forskjellige trollene.
 Den andre delen av den Norske deligasjonen stod for matlaging. De hadde med seg kromkake og to forskjellige lefse deiger, og laget dette foran de besøkende. Det var potet lefse og vanlig tykk lefse. Veldig godt. I kromkanene sprayet de spray krem, og serverte det som om en spiste en iskrem.

Her er gutta foran vårt bord. De var nå ikke her hele kvelden. Det var masse folk og mange forskjellige land med mat. Gutta sprang rundt med venner og prøvesmakte nok det meste som så søtt ut. Det var alt fra sjokolade fra Belgia, Svenske biler, taco, sushi og mat fra flere Afrikanske land. Jeg så Australia og flere Europesike land også. Det var en koselig kveld og vi fikk mange fine kommentarer.

Thursday, April 19, 2012

Whirly Ball

 Hvert år prøver vi å finne på noe for våre ansatte, som et slags julebord. I år tok vi dem med på Whirly Ball. En kombinasjon av bumper cars, basket ball og cricket eller noe i nærheten. Vi har to lag. To mål og alle har køller og så er det en liten ball vi kjemper om. Veldig morrsomt. Ved siden av ball spillet hadde vi pizza spising.



 Gutta var dessverre ikke gamle nok til å kjøre biler, så de koset seg med air hocky og andre spill. De sprang rundt å spurte om penger hele kvelden.


Wednesday, April 11, 2012