Tuesday, December 24, 2013

Wednesday, December 18, 2013

Robotics

 I steden for vitenskap faget sitt på skolen i høst har Augusts klasse vært så heldige å hatt Robotics. Siden skolen hans har kallenavet coe bruker de coebotics i steden. Coebotics er vanligvis en etter skoletid aktivitet de kan melde seg opp til, men August er så heldig å ha dattra til han som arrangerer dette i klassen sin. Augusts lærer spurte Mr. William om ikke de kunne finne på noe sammen for å gjøre vitenskap faget (som er en krysning mellom geografi, fysikk, samfunnsfag osv.) mer gøy for elevene. William satte da opp coebotics for klassen. Dette er hvor barna bygger lego roboter. De må programmere dem til å gjøre forskjellige ting. Årets tema var natur katastrofer. Barna må lese om temaet og finne en problemstilling de vil løse. Dette skal de så vise ved å bygge legoroboter. Augusts klasse valgte å fokusere på orkaner. Tror August var den som forelso det. Han har jo sin onkel i Florida hvor de har masse orkaner. Etter å ha lest mye om orkaner fant de ut at de ville fokusere på dyre redning.

Målet ved at dette er en konkuranse som bildene her er ifra. Der de konkurerer med mange andre grupper. Alt fra speidere, etterskoletid grupper og andre. Dette er den innledende runde i Seattle. Gruppen til August var den yngste der. Barna som konkurerer er fra 3 til 8 klasse. Klassen til August hadde to lag. Et jentelag og et guttelag. Over ser dere gutta.
 August foran presentasjons bordet sitt. Jeg leverte August klokka 8 på morgenen, og det varte hele dagen. Før lunsj må hvert lag innom tre forskjellige dommerpanel. Etter lunsj et det åpen konkuranse med dommere som dere ser under. Her kunne vi komme å se på også. Det var høy musikk og flere store skjermer så vi kunne følge med på alt.
 Her er de igang for å vise hva robotene deres gjør for å berge dyr i nød.
 Dommerene ga ut priser for alt fra lag sammhold, presentajon, kreativitet, spirit osv. De beste lagene kvalifiserte seg til stat finalen og om de vinner der er det nasjonale mesterskapet i legoland.
 Aspen følger med.
 Alle som deltok fikk medalje. August var meget stolt. Gruppa kom på 10 plass. Noe som var flott ettersom de var yngst der og det var 50 andre lag. August og Aspen har nå lyst til at jeg skal signere de opp for etter skole tid coebotics.