Friday, August 03, 2007

På tur med Vegard og May Britt






Jeg har nå noen bilder fra da Vegard og May Britt var her i sommer. Det er nå fortsatt sommer her, men i dag regner det litt. Det er litt godt for det var veldig varmt her i går.
Vi dro litt sørover til en av de aktive vulkanene her i området. Mt Saint Helen heter denne. Den hadde et stort utbrudd i Mai 1980. Da blåste hele toppen av fjellet av og mørkla store omrder med asken sin. I dag er det fortsatt lite liv i området, men det begynner nå å vokse litt til. Det er flere plantefelt fra tre vare industrien, men selve vulkanen og det nærmeste området er nasjonal park. De har laget stier som vi kan gå på og er veldig streng slik at etterveksten skal gå i normal fart. Derfor er det ikke lov å bevege seg utenfor stiene.
Det har vært aktivitet i vulkanen den senere tid også. De forventer ikke et stort utbrudd, men det har sivet røyk ut av sprekker i nesten et år nå.

Da vi var der var det sol og fint vær, så utsikten var bra. August ville jo helst gå utenfor stiene, så jeg drev å passet på han. Jeg har vært her en gang tidligere, da vi hadde besøk av Lars Erik og kameraten.

No comments: