Wednesday, September 19, 2012

Book Fair

Skal en ha en bra skole her borte, så må en ha en aktiv foreldre organisajon. Skolen til gutta er en bra skole, så det betyr at the PTA, som organisasjonen kalles er veldig aktiv. Vår skole er en som blir sett på som godt alternativ til private skoler, så vi er heldige. Keith gjorde jo litt sjekking før han valgte steder vi burde se oss om etter et nytt hjem.
Det første som PTA arrangerer med det nye skoleåret er et stort bokutsalg. De gjør om biblioteket til butikk der det blir solgt bøker. Det er foreldrene selv som er butikk personal. The Book Fair begynte denne uken. De åpner den opp på mandagen. Gjennom skoledagen besøker hver klasse biblioteket, så allerede når en henter ungene samme ettermiddag begynner masingen. Vi var innom mandagen og gutta fortalte meg hvilke bøker de ønsket seg. På tirsdagen tok jeg med lommeboka. Her er bilder av bøker gutta valgte. Alt jeg forlangte var at vi iallefall valgte noen bøker som har mer enn bare bilder. August hadde laget ønskeliste gjennom klassen sin. På den sto det bare en bok. En Lego Star Wars bok. Den var den eneste August valgte. Resten av bøkene er Aspens valg. August kom bort til meg å sa at nå måtte vi gå før Aspen fant flere bøker. Han er en liten shopper min minstemann. Alle bøkene kom på litt over 300 kroner, så vi ble nå ikke for blakke.

 Fornøyde Aspen. Det som er flott er jo at August leser bøker for Aspen nå. Han har blitt flink. Det eneste dette betyr er at vi også må skaffe oss engelske bøker. Vi hadde jo nesten bare Norske bøker i bokhylla. Vi bruker nå biblioteket flittig, og gutta låner også bøker på skolebiblioteket.
Aspen kjøpte seg også en 3D bok, så da må han ha på seg de spesielle brillene som følgte med. Dette er en Pokemon bok.

Hver lærer har også en liten ønskeliste over bøker de kunne tenkt seg til klasserommet sitt slik at foreldrene kan donere en. Jeg tenkte at vi skulle gjøre det også.

Siden foreldrene er så flinke å støtte skolen vår har vår skole mange tilbud andre skoler ikke kan finansiere. Det er alt fra ekstra lærere i klasserommene, bibliotekarene har flere timer, kunst, musikk og teater lærere osv. Ved siden av dette har de spesial lærere som hjelper med lesing og matte. De tar ofte ut ungene i mindre grupper. Så langt er vi iallefall veldig fornøyde.

Neste aktivitet som PTA arrangerer er en stor Halloween fest. The Monster Mash. Veldig populært blandt barna. Der kjøper vi billetter som ungene kan bruke på forskjellige aktiviteter som hoppeslott, mat osv. Det er et skikkelig disco der også, så det er litt morrsomt å se på barna danse.
I løpet av vinteren har de en auksjon, der foreldre og næringsvirksomhet donerer ting samt hver klasse har et prosjekt på gang også. På slutten av året er det en løpedag, der ungene finner seg sponsorer som sponser løpet deres. Ungene løper x antall runder rundt skolen. August var så skuffet i fjor for han hadde vondt i foten. Tror han hadde en liten voks periode, så han hadde vondt i beina ofte. Han prøvde, men klarte ikke å løpe like mange runder som året tidligere.
De selger også skolegensre, årbok og popcorn blir solgt i aulaen hver Fredag. Ved siden av alt dette har de også noen gratis sammenkomster gjennom året.

1 comment:

Anonymous said...

hei.ser du har noen lese lystene gutter. det er topp.må bare flire når jeg ser bilder av aspen .minner meg om emil i lønneberget. han har det samme lure glimte i øye. nå er det helg og godt er det. hele skolen har vært på sirkus zorba i dag, morsomt for barn og voksene. fint høst vær i dag men det kjennes at høsten er her. alt bra med meg, er litt lettet nå som marius er kommet tilbake til norge. håper det går bra med deg og at det skjer noe snart. hils. klem fra tante