Friday, June 03, 2011

Earth day, Påsken 2011

 En av dagene i påska var Earth day. Det ble feiret litt her borte. Et arkitektkontor hadde en liten sammenkomst der de blant annet hadde laget hagen over,  som er akurat like stor som en parkeringsplass. Dette monumentet ble avduket, og som dere ser hadde den en parkeringsplass for en sykkel.

 Her er Rachel og Les, som selvfølgelig sykklet til festen. Vi kjørte bil, og passet på å parkere litt unna slik at vi kom gående til sammenkomsten.






Jorden var tegnet med kritt på bakken, og flere hadde vært å fargelagt en liten del hver. Gutta var opptatte temmelig lenge med denne aktiviteten.




En annen aktivitet som var veldig populær var pinataen. Den var formet som en bil. Det som var litt gøy var at gutta aldri hadde hørt om pinata tidligere. For dere som ikke vet er det en Meksikansk tradisjon (tror jeg). De har mange forskjellige former. Det mest vanlige er esel. Denne bilen var laget av kontoret selv, og var selvfølgelig laget av avispapir, så temmelig miljøvenlig. Pinataen er fylt med gotteri. De som vil være med på morroa står på rekke og alle får et slag hver. Målet er å slå hull på den slik at gotteriet kommer ut. Hvis det er større barn eller voksne kan en også binde et tørkle foran øynene slik at det blir litt vanskeligere. Det er veldig populært å ha en pinata på barneselskaper her borte. August ønsket seg selvfølgelig en etter denne opplevelsen.

På vår Earh day fest var det bare to barn, og det var August og Aspen, så de fikk slå mest selv. Det var en og annen voksen som slo et par slag, men alle syntes det var mest gøy å drikke øl og se på.






 Det gikk hull på bilen til slutt og gutta fant ut at bilen var full av kjærlighet på pinne. Klubber, som vi så fint sier der hjemme. Gutta fylte lommene sine, men det var ikke så mye kokuranse om godsakene, så etterhvert samlet de dem opp i hendene sine og kastet dem opp i luften. August begynte også å samle og gikk rundt å delte dem ut.





Vi hadde nå med oss et laget på vei hjem. Gutta var veldig fornøyd med Earth day feiringen sin.








1 comment:

Anonymous said...

hei. ser ut som guttene koset seg,det ble da nok kjærlihheter på dem. alt ok her. venter på varme for nå er det ikke så mye å skryte av. aina kommer hjem en tur neste helg og marius den 15 .han har ferie da og skal hjem og jobbe hos mor.det er litt som skal gjøres ferdig.ha en fin dag og hils. klem fra tante<3