Thursday, July 12, 2012

The locks

 I forrigårs var jeg og guttene på en liten utflukt til gamle tomter. Vi dro til parken vi brukte å bo ved siden av. Denne parken har en botanisk hage og sluser for båter som skal fra sjønivå opp til innsjønivå og videre (eller omvendt). De har også en laksetrapp der for fisk som skal ut til sjøen eller inn til elvene for å legge egg. Tror det er fem forskjellige typer laks som benytter seg av trappen. Vi var heldige og kom dit midt i Sockeye salmons høysesong. Det var masse fisk i trappen, som en kan se i noen vinduer. Bildene jeg tok med fisk ble ikke så bra, så dere får tro på mine ord. Gutta var ivrige, men gikk lei av all Sockeye salmon, men syntes en liten Chinook salmon på vei ut til havet var like fin å se på.

I bildet over ser August på utviklingen de 99 første dagene i en liten laks liv fra egg til baby fisk, som de kalte den.



 Her er gutta ved en av slusene. Det er to av dem ved siden av hverandre. En stor og en liten. Det var mest fart i den miste denne dagen, men mange lyst båter. I den store fikk vi med oss en taubåt med to store lass av sand.

Vi hadde også en liten lunsj i parkens gress. Det ble sjokolademelk på gutta. Vi koset oss også med is.

No comments: